h Dolar 34,2735 % 0.03
h Euro 37,0023 % 0.03
h Sterlin 44,3751 % -0.31
h Altın (Gr) 2.991,55 %-1,18
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Zihinsel engelli Umut kitabevi, hayallerini gerçekleştirdiği bir başarı hikayesi oldu

Zihinsel engelli Umut kitabevi, hayallerini gerçekleştirdiği bir başarı hikayesi oldu

Lüleburgaz'da zihinsel engelli olan 19 yaşındaki Umut Erkul, annesinin desteğiyle hayalini gerçekleştirerek Umut Kitap Evi'ni açtı. Umut'un hayali olan kitabevi, Lüleburgaz'daki yerel yazarlar, yakınları ve komşularının desteğiyle faaliyete geçti. Umut Erkul, kendini geliştirmek ve kitabevini daha büyük yerlere taşımak istediğini söyledi. Kitabevi, aynı zamanda Umut'un sosyalleşmesini ve diğer özel bireylerin de sosyalleşmesini amaçlamaktadır. Yerel yazarlar da Umut'a destek olmak için kendi yazdıkları kitapları kitabevine bıraktılar.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki zihinsel engelli Umut Erkul, annesinin desteğiyle kitabevi hayalini gerçekleştirdi. Umut Erkul, en çok istediği üniversiteyi az bir puanla kaçırdı. Oğlunun hayali olan kitabevi için anne Berna Erkul harekete geçerek, Lüleburgaz ilçesinde bulunan yerel yazarlar, yakınları ve komşularının desteğiyle imece usulüyle hazırlanan Umut Kitap Evi faaliyete başladı. Oğlunun hayali için kollarını sıvadıklarını anlatan anne Berna Erkul, “Umut üniversiteyi az bir puan ile kaçırınca kitabevi açmak istedi, evde durmak ona iyi gelmedi. İmkânlarımız da kısıtlı olmasına rağmen ne imkânımız varsa, dostlarımızın, sevdiklerimizin desteği ile Umut’a hiç yoktan bir düzen kurduk. Hayalini gerçekleştirmek için adım attık. Evdeki kitaplarını, oyuncaklarını, çocukluk hatıralarını toparladık. Konu komşu, arkadaşları, öğretmenleri, ellerindeki kitapları Umut’a sundular. Küçük bir dükkân bulduk, şimdilik onu hayaline kavuşturduk” dedi.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki zihinsel engelli genç, hayalini gerçekleştirmek için anne Berna Erkul’un yardımıyla kitabevi açtı. İmkânlarının kısıtlı olduğu bir dönemde Umut’un, yerel yazarlar, yakınları ve komşularının desteğiyle kurulan Umut Kitap Evi, Lüleburgaz’da faaliyete geçti. Umut’un üniversiteyi az bir puanla kaçırmasının ardından annesi, oğlunun isteğini gerçekleştirmek için elinden geleni yaptıklarını belirtti. Evdeki kitaplarını toplayarak ve çevreden toplanan kitaplarla küçük bir dükkân açan Umut Kitap Evi, onun hayalini hayata geçirmeyi başardı.

Umut Erkul’un anne ve çevre desteğiyle gerçekleştirdiği bu başarı hikayesi, insanların dikkatini çekiyor. Engelli bir bireyin hayalini gerçekleştirmesi ve kendi başına bir iş kurması, toplumda ilgiyle karşılanıyor. Ayrıca, kitabevi açan genç engelli, sosyal medya ve arama motorlarında da ilgi görerek daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Lüleburgaz’da hayalini gerçekleştiren Umut Erkul, Galatasaray’ı da sevdiğini belirtiyor. Kitabevinden elde ettiği gelirle orijinal Galatasaray forması satın aldığını ifade eden Umut, başarılarına başarı katmayı hedefliyor. İnternette kitabevinin reklamını yayınlamayı ve daha büyük yerler açmayı düşünen Umut Erkul, kendini geliştirme ve daha iyi yerlere ulaşma arzusuyla insanları kitabevine davet ediyor.

Umut Erkul’un kitabevinin destekçileri arasında yerel yazarlar da bulunuyor. Lüleburgaz’daki yerel yazar ve şairler, yazdıkları kitapları Umut Kitap Evi’nde okuyucularla buluşturmak amacıyla raflara bıraktı. Bu sayede, Umut’un işinin büyümesine ve kendine ait bir yaşam kurmasına yardımcı olmayı hedeflendiği belirtildi. Umut Erkul’un hayali, sadece kendi sosyalleşmesini sağlamak değil, aynı zamanda diğer özel bireylerin de sosyal hayata katılmasını teşvik etmek üzerine kurulu.

Umut Erkul’un başarısı, engelli bireyleri destekleyen ve onların topluma entegre olmalarını teşvik eden bir örnek olmuştur. Engellilik durumu, kişinin potansiyelini belirlemez ve hayallerini gerçekleştirme konusunda engel oluşturmamalıdır. Umut Erkul’un hikayesi, umudu ve inancı simgeleyerek herkesi etkilemeyi başarmıştır.

Tuşba Belediyesi, kadınlara özel olarak düzenlediği kandil programıyla dikkat çekiyor.

Sıradaki haber:

Tuşba Belediyesi, kadınlara özel olarak düzenlediği kandil programıyla dikkat çekiyor.