h Dolar 34,2932 % 0.51
h Euro 37,2221 % 0.51
h Sterlin 44,7327 % 0.71
h Altın (Gr) 2.990,20 %1,22
h BIST100 8.960,53 %-0,46
a
  • Vakit
  • Spor
  • Havalı Silahlar Federasyon Kupası Mersin’de Heyecanla Başladı

Havalı Silahlar Federasyon Kupası Mersin’de Heyecanla Başladı

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nun 2024 yılı faaliyet programında yer alan "Havalı Silahlar Federasyon Kupası" yarışları Mersin Erdemli'de başladı. 560 sporcu yarışmalara katıldı. Dereceye girenlere milli takıma giriş hakkı ve Paris Olimpiyatları için kota sağlanabileceği belirtildi. Yarışma sonucunda Mert Nalbant, Ahmet Kenan Ergin, Esin Akgün ve Hatice Yel birincilikleri elde etti. Yarışmalar, 15 Ocak Pazartesi günü sona erecek.

2024 yılı faaliyet programında yer alan “Havalı Silahlar Federasyon Kupası”, Mersin’in Erdemli ilçesindeki atış poligonunda başladı. Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmalara 560 sporcu katılıyor.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Havalı ve Ateşli Silahlar As Başkanı Kadri Akgün, federasyon kupası yarışmasına 560 sporcu katıldığını belirtti. Yarışmada dereceye giren sporcuların Atıcılık Milli Takımı’na alınacağını ve Mart ayında Macaristan’da yapılacak Avrupa Şampiyonası’na katılmak için şans elde edeceklerini söyledi. Akgün, burada elde edilecek derecelerin Paris Olimpiyatları için kota sağlayabileceğini ifade etti.

Akgün, “Bu yarışma, 2024 yılının ilk yarışması. Özellikle genç sporcularımızın atıcılık sporuna olan ilgisi oldukça büyük. Yarışmaya havalı tüfek ve tabanca alanında 560 sporcumuz katıldı. Bu yılın ilk müsabakası bizim için büyük önem taşıyor. Olimpik takımımızın yanında, yurt dışı baraj puanlarını geçen sporcuları seçerek Mart ayında Macaristan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’na milli takımımızı göndereceğiz. Bu şampiyonanın önemi, olimpiyatlar için kota sağlamasıdır. Amacımız, olimpik takımımıza birkaç yeni sporcu eklemektir. Tahminime göre, Avrupa Şampiyonası’ndan 1-2 kota alma ihtimalimiz olduğunu düşünüyorum. Bugün havalı tüfek atışlarında büyük erkekler, genç erkekler, genç erkekler takımı, büyük kadınlar, genç bayanlar ve genç bayanlar takım yarışmaları tamamlandı” şeklinde konuştu.

Yarışmaların 15 Ocak Pazartesi günü sona ereceği belirtilirken, şu ana kadar elde edilen sonuçlar şöyle:

Büyük erkekler tüfek ferdi yarışlarında birincilik Ankara TSK spordan Mert Nalbant’a ait. Genç erkekler kategorisinde birinciliği Mersin Dikeç Spor’dan Ahmet Kenan Ergin kazandı. Genç erkekler tüfekte takım halinde birincilik yine Mersin Dikeç Spor Kulübü’ne gitti.

Büyük kadınlar tüfek ferdi yarışmasının birincisi ise Diyarbakır Tenis Atıcılık Spor’dan Esin Akgün oldu. Genç bayanlar kategorisinde birincilik Kütahya Gençlik Spor’dan Hatice Yel’in oldu. Takım halinde birincilik ise Kütahya Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü’nün elinde bulunuyor.

Kenan Yıldız, gol atmaya devam ediyor

Sıradaki haber:

Kenan Yıldız, gol atmaya devam ediyor