h Dolar 34,2669 % 0
h Euro 37,0577 % 0
h Sterlin 44,5426 % 0.07
h Altın (Gr) 3.016,04 %-0,38
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Karanlık dünyasında engellilere ışık oluyor!

Karanlık dünyasında engellilere ışık oluyor!

Gaziantep'te doğuştan görme engelli olan Yusuf Çelebi, Türkiye Sakatlar Konfederasyon Başkanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı görevlerini başarıyla sürdürüyor. Engelliler için çeşitli hizmetler sunan Çelebi, Türkiye'de ilk engelli daire başkanı olmanın yanı sıra engellilik konusunda farkındalık oluşturuyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde 2014'te Engelliler Daire Başkanlığı'nın kurulmasıyla birlikte çalışmalarına başlayan Çelebi, engellilere evde bakım, eğitim, rehabilitasyon, araç, istihdam, spor, kültür ve sanat gibi birçok alanda hizmetler sunuyor.

Gaziantep’te doğuştan görme engelli olan Yusuf Çelebi, Türkiye Sakatlar Konfederasyon Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır. Çelebi, Türkiye’deki ilk engelli daire başkanı olmanın yanı sıra farkındalık oluşturmak amacıyla engelliler için birçok projeye imza atmaktadır.

Engellilerin yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını belirten Çelebi, evde bakım, evde eğitim, evde rehabilitasyon, engelli araçları, engelli istihdamı, engelli sporları ve engelli kültür ve sanat etkinlikleri gibi birçok alanda hizmet sunmaktadır.

Çelebi, kendini şanslı hissettiğini belirterek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı’nın 2014 yılında kurulmasının ardından engellilere, yaşlılara ve diğer dezavantajlı bireylere yapılan hizmetleri tüm Gaziantep’teki bireylere sunduklarını ifade etti. Türkiye’nin ilk yerel düzeyde engelli başkanı olmanın kolay ve zor yanları olduğunu söyleyen Çelebi, başarısız olma lüksünün olmadığını ve bu görevi başarıyla sürdürmek zorunda olduğunu belirtti.

Çelebi, engelliler olarak toplumdaki tabuları yıktıklarını ve bu mücadeleye Cumhurbaşkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in desteğiyle devam ettiklerini vurguladı. Engellilerin eğitim alabileceği farklı mesleklerde ve kararlarda söz sahibi olabileceğini ifade eden Çelebi, devletlerin akılla yönetildiğini ve bu nedenle engellilerin de bu süreçte yer alması gerektiğini sözlerine ekledi.

ETÜ, Çalışanlarına 5. ve 10. Yıl Teşekkür Belgesi Verdi

Sıradaki haber:

ETÜ, Çalışanlarına 5. ve 10. Yıl Teşekkür Belgesi Verdi