h Dolar 34,2811 % -0.03
h Euro 36,9885 % -0.03
h Sterlin 44,5101 % 0.04
h Altın (Gr) 3.036,02 %0,28
h BIST100 8.747,07 %-1,04
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Zümrüt Apartmanı faciasına ilişkin iddianame onaylandı, ölenlerin sayısı 37 olarak açıklandı.

Zümrüt Apartmanı faciasına ilişkin iddianame onaylandı, ölenlerin sayısı 37 olarak açıklandı.

Adıyaman'da Zümrüt Apartmanı faciasıyla ilgili iddianame kabul edildi, dava 28 Şubat'ta görülecek. Depremde binada hayatını kaybeden 37 kişi için müteahhit ve diğer sorumlular hakkında 2 yıldan 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası isteniyor. Analizlere göre, yapıda kullanılan malzemelerin sorunlu olduğu belirlendi. Müteahhit ve diğer sanıklar yargılanırken, şirket sahibi firardadır.

Adıyaman’da Zümrüt Apartmanı Faciası Davası 28 Şubat’ta Görülecek

Adıyaman’ın Yenisanayi Mahallesi’nde yer alan zemin+8 katlı Zümrüt Apartmanı’nın 6 Şubat depremlerinde yıkılması sonucu 37 kişi hayatını kaybetmişti. Bu trajik olayla ilgili olarak Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklara “Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma” suçundan 2 yıldan 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamenin kabul edilmesiyle birlikte Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın ilk duruşmasını 28 Şubat 2024 tarihine belirledi.

İddianamede, Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından yapılan analizler sonucunda, yapıda kullanılan malzemelerin kabul edilebilir düzeyde olmadığı, karot değerlerinin düşük olduğu ve donatıların akma dayanımının yetersiz olduğu belirtiliyor. Bu nedenle, yapı sorumlusu müteahhittin, teknik uygulama sorumlusunun, belediye yapı kontrol biriminin ve teras kat ilavesi yapan kişinin kusurlu olduğu ifade ediliyor.

Dava dosyası kapsamında müteahhit Bilal K., oğlu Yavuz K. ve teknik uygulama sorumlusu Sedat G. H. tutuklu olarak yargılanırken, şirket sahibi Ertuğrul K. ise firari durumda bulunuyor.

Bu önemli davanın başlama tarihi olan 28 Şubat, Adıyamanlıları ve kamuoyunu yakından ilgilendiriyor. Facianın ardındaki sorumluların adalet önünde hesap vermesi beklenirken, dava süreci de büyük bir önem taşıyor.

İsrail, Gazze Şeridi’nde yerleşim bölgelerine saldırdı: En az 44 kişi hayatını kaybetti!

Sıradaki haber:

İsrail, Gazze Şeridi’nde yerleşim bölgelerine saldırdı: En az 44 kişi hayatını kaybetti!