h Dolar 34,2578 % -0.03
h Euro 37,0571 % -0.03
h Sterlin 44,5453 % 0.09
h Altın (Gr) 3.027,97 %0,01
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Karlıova’da kar yağışı vatandaşlara zorluk çıkarırken, çocuklar ise bu durumu eğlenceye dönüştürdü

Karlıova’da kar yağışı vatandaşlara zorluk çıkarırken, çocuklar ise bu durumu eğlenceye dönüştürdü

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar yağışı çocuklar için eğlenceye dönüşürken, esnaf ve sürücüler zor anlar yaşıyor. Karlıova'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde 30 santimi, tepelerde ise 3 metreyi aşan kar yüksekliği oluştu. Okula giden çocuklar kartopu oynayarak karın tadını çıkarırken, esnaflar ve sürücüler ise karla uğraşmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Hayvanlar için de zorlu hava koşullarının olduğu belirtildi.

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde devam eden kar yağışı, çocuklar için eğlenceli bir hal alırken esnaflar ve sürücüler ise zor durumda kalıyor.

1940 rakımlı Karlıova ilçesi, yılın 4-5 ayını kar altında geçiriyor. İlçe merkezinde 30 santimetre, yüksek tepelerde ise 3 metreyi aşan bir kar kalınlığına sahip. Bu durumda esnaflar ve sürücüler için zorlu anlar yaşanırken, okuldaki çocuklar ise kar yağışını eğlenceye dönüştürüyor. Sabahları okula giden öğrenciler, mola saatlerinde kar topu oynayarak karın tadını çıkarıyorlar. İş yerlerine gitmek zorunda olan esnaflar ve araçlarını kar temizlemek zorunda olan sürücüler ise karın kendileri için birçok zaman sıkıntıya dönüştüğünü belirtiyorlar.

Aracının üstündeki biriken karları temizlemeden işe gitmeyen Ahmet Kanat, “Bir haftadır Karlıova’da yoğun bir kar yağışı var. Sabah kalktığımızda evimizin önünü ve arabamızın üstünü temizliyoruz. Karlıova için karın biraz da olsa bir sıkıntı olduğunu söyleyebilirim. Hava koşulları nedeniyle hayvanlarımız da oldukça zorlanıyor. Ancak öğrenciler için kar, eğlence ve coşku anlamına geliyor. Onlar kar topu oynayarak keyifli vakit geçiriyorlar” dedi.

Öğrencilere enerji verimliliği hakkında bilgi verildi

Sıradaki haber:

Öğrencilere enerji verimliliği hakkında bilgi verildi