h Dolar 34,2906 % 0.16
h Euro 37,0922 % 0.16
h Sterlin 44,6008 % -0.04
h Altın (Gr) 3.028,62 %0,57
h BIST100 8.908,47 %0,40
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Dicle Nehri’nde geçen 5 gündür kayıp olan kişi Diyarbakır’da aranıyor

Dicle Nehri’nde geçen 5 gündür kayıp olan kişi Diyarbakır’da aranıyor

Diyarbakır'da kaybolan 68 yaşındaki bir kişinin arama çalışmaları 5 gündür sürüyor. Abdulrezak Kılıç, akrabasını ziyaret etmek için evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Bölgeye jandarma, AFAD ve diğer kurtarma ekipleri sevk edilerek arama çalışmaları başlatıldı. Cep telefonu ve şalvarı kaybolduğu belirlenen bölgede yapılan aramalarda henüz bir sonuç alınamadı. Ekipler, nehrin geçtiği bölgede dalış yaparak çalışmalara devam ediyor. Dicle Nehri'nin de bulunduğu alanda, arama araçları, botlar ve dronlarla arama çalışmaları sürdürülüyor.

Diyarbakır’da, 68 yaşındaki bir vatandaşının akrabasını ziyaret etmek için evden ayrılmasının üzerinden tam 5 gün geçmesine rağmen arama çalışmaları hala aralıksız devam ediyor. Abdulrezak Kılıç adındaki bu kişiden bir daha haber alınamaması, ailesini tedirgin etmiştir.

Hantepe Mahallesi, Yenişehir ilçesinde yaşanan olayda, 8 Ocak tarihinde saat 10.00 sularında akrabasını ziyaret etmek üzere evden ayrılan Kılıç, kendisinden bir daha hiçbir şekilde haber alınamamıştır. Durumu fark eden yakınları, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vererek Kılıç’ın bulunması için çağrıda bulunmuşlardır.

Olayın ardından bölgeye jandarma, Diyarbakır, Tunceli ve Elazığ AFAD ekipleri, UMKE, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK), Büyükşehir Belediyesi dalgıç ekipleri, Malatya Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) birimleri ve Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği (ANDA) ekipleri gönderilerek arama çalışmaları başlatılmıştır.

Ancak şu ana kadar yapılan arama çalışmaları sonuçsuz kalmıştır. Kılıç’a ait cep telefonu ve şalvarı, kaybolduğu düşünülen bölgede bulunmuştur. Ekipler, özellikle nehrin bulunduğu kayalık alanlarda dalış yaparak arama çalışmalarını sürdürmektedir.

Dicle Nehri’nin de geçtiği bölgede toplamda 4 arama kurtarma aracı, 5 zodyak bot ve 2 dron kullanılarak detaylı bir arama çalışması yürütülmektedir. Şimdiye kadar herhangi bir bulguya rastlanmaması, ekipleri daha da endişelendirmektedir.

Tokat’ta uyuşturucuyla mücadelede sıkı denetimler yapılıyor

Sıradaki haber:

Tokat’ta uyuşturucuyla mücadelede sıkı denetimler yapılıyor