h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Bilim Merkezi’nde Yapay Zeka ve Robotik Algoritma Etkinliği

Bilim Merkezi’nde Yapay Zeka ve Robotik Algoritma Etkinliği

Kayseri Bilim Merkezi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara bilimsel etkinlikler düzenlemek amacıyla kurulmuş bir merkezdir. Merkez, Besime Özderici İlköğretim Okulu'ndan 74 öğrenciyi robotik algoritma etkinliğinde bir araya getirdi. Öğrencilere algoritma eğitimi veren merkez, robotlar kullanarak öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirmeyi ve farklı disiplinleri birleştirerek çözümsel yaklaşımlar geliştirmeyi hedefliyor. Merkezin amacı, öğrencilerin algoritmik düşünce becerisini geliştirmek ve problem çözme yeteneklerini artırmaktır.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, çocuklara bilimi sevdirmek ve bilimsel etkinlikler düzenlemek amacıyla faaliyet gösteren Kayseri Bilim Merkezi, 74 çocuğa uygulamalı bir robomaç algoritma etkinliği sunarak başarıya imza attı.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğindeki Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Bilim Merkezi aracılığıyla Kayseri’yi eğitim şehrine dönüştürme hedefi doğrultusunda yoğun etkinlikler ve eğitim faaliyetleri sürdürmektedir. Bu kapsamda Bilim Merkezi, Besime Özderici İlköğretim Okulu’ndan 7 yaşındaki 74 öğrenciyi robomaç algoritma etkinliğinde bir araya getirdi. Son yıllarda robotik eğitimde görsel odaklı ve kodlama öğrenimini kolaylaştıran blok tabanlı programların öğrenciler arasında popüler hale gelmesiyle birlikte, Bilim Merkezi de faaliyetlerini güncellemiştir. Merkezde bulunan robotik kodlama atölyesinde öğrencilere algoritma eğitimi verilerek, öğrencilerin algoritmik düşünce becerilerini geliştirmesi hedeflenmektedir. Bu sayede öğrenciler, problemleri işlem basamaklarına bağlı kalarak çözme ve karar verme yeteneklerini geliştirebileceklerdir.

Kullanılan robotlar sayesinde kodlamanın daha somut, kalıcı ve eğlenceli bir şekilde öğretildiği Kayseri Bilim Merkezi, öğrencilerin hayatı öğrenmelerine ve farklı alanlardaki bilgileri harmanlayarak çözümsel yaklaşımlar geliştirmelerine olanak tanımaktadır. Bu okulda sadece bilgisayar bilimi değil, matematik, fen ve mühendislik gibi farklı alanlardan beslenerek disiplinler arası bir yaklaşımla eğitim verilmektedir.

Avcılar Belediyesi dijital dönüşümde lider konumda

Sıradaki haber:

Avcılar Belediyesi dijital dönüşümde lider konumda