h Dolar 34,0862 % 0.2
h Euro 38,1366 % 0.2
h Sterlin 45,4834 % 0.36
h Altın (Gr) 2.846,05 %0,61
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Bozüyük’te düzenlenen geleneksel çocuk oyunları yarışmaları heyecan dolu anlara ev sahipliği yaptı

Bozüyük’te düzenlenen geleneksel çocuk oyunları yarışmaları heyecan dolu anlara ev sahipliği yaptı

Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, ilkokul öğrencileri için düzenlenen geleneksel çocuk oyunlarında 5 gün boyunca 576 öğrencinin katıldığını söyledi. Çocukların teknolojiye olan ilgilerinin fazla olması ve hareketsiz kalmalarının obezite gibi hastalıklara neden olabileceğini belirten Çetinkaya, geleneksel çocuk oyunlarının önemine vurgu yaptı. Çocukların dostça rekabeti öğrendiği ve keyifli zaman geçirdiği yarışmalara katılan tüm çocuklar ve emek veren öğretmenler tebrik edildi.

Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, ilkokul öğrencileri için düzenlenen geleneksel çocuk oyunlarının 5 gün boyunca devam ettiğini ve 576 öğrencinin katıldığını belirtti. Çetinkaya, günümüzde çocukların bilgisayar kullanım sürelerinin korkutucu seviyelere ulaşması ve sanal ortamlarda sosyalleşmeye çalışmalarının hem ailelerin hem de eğitimcilerin dikkat etmesi gereken bir sorun haline geldiğini vurguladı. Çetinkaya, “Çocuklar elbette teknolojiyi öğrenmeli ve doğru kullanmayı bilmeli; ancak uzun süre hareketsiz kalmaları obezite gibi birçok hastalığa davetiye çıkarıyor” dedi.
Çetinkaya, açıklamasında, “Eskiden mahallelerimizde oynadığımız oyunlarımız vardı. Saklambaç, yakan top, körebe gibi saatlerce oynadığımız oyunlarımız vardı. İki taş dikip futbol oynardık. Renkli bilyelerimiz, topaçlarımız vardı. Annelerimiz çağırmasa bitmeyen, doyulmayan oyunlarımızı oynardık. Bizler pahalı veya teknolojik oyuncaklarla büyümeyen, rekabeti ve dostluğu oyunlarla öğrenen bir kuşağız. Çocuklarımızın kültürümüzün bir parçası olan geleneksel çocuk oyunlarını oynayarak büyümeleri, sanal dünyada değil gerçek hayatta yeni arkadaşlıklar kurmaları gerekiyor. Unutmayalım ki çocuklar, zorlukları aşmayı ve iletişim becerileri kazanmayı oyun oynarken öğrenirler. Bu yüzden 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında, BİL-EN kapsamında Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğini düzenledik. 2. sınıflarda 160 öğrencimiz Sek Sek, 3. sınıflarda 224 öğrencimiz Mendil Kapmaca, 4. sınıflarda ise 192 öğrencimiz Kaleli Yakan Top oyunlarına katıldı. Toplamda 576 öğrencimizin katıldığı yarışmalarımız, çocuklarımıza dostça rekabeti öğretti ve keyifli zaman geçirmelerini sağladı. Yarışmalara katılan tüm çocuklarımızı tebrik ediyor, emeği geçen öğretmenlere ve yöneticilere teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin Emniyeti, gençleri buluşturarak polis öğrenci etkinliği düzenledi

Sıradaki haber:

Mersin Emniyeti, gençleri buluşturarak polis öğrenci etkinliği düzenledi