h Dolar 34,0082 % -0.18
h Euro 38,0504 % -0.18
h Sterlin 45,3433 % 0.63
h Altın (Gr) 2.831,48 %1,03
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Kabine toplantısında sunulacak olan çalışma ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında iyileştirme yapılması planlanıyor

Kabine toplantısında sunulacak olan çalışma ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında iyileştirme yapılması planlanıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarını iyileştirmek için ortak bir çalışma yapıyor. En düşük emekli aylığına yönelik farklı senaryolar üzerinde çalışan yetkililer, bu çalışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak. Ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon rakamları doğrultusunda memur ve memur emeklilerinin zam oranı belirlenmiş ve SSK ve Bağ-Kur emeklilerine dair düzenleme tamamlanmıştır. Bu düzenleme, Kabine'nin değerlendirmesinin ardından Meclis'e gönderilecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında iyileştirme için hazırlanan çalışma, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın koordinasyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tamamlandı. Sonuçlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmak üzere Kabine Toplantısı’nda değerlendirilecek.

En düşük emekli aylığının artırılması amacıyla yapılan çalışmada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı işbirliğiyle farklı senaryolar oluşturuldu. Bu çalışma sonucunda ortaya çıkan öneriler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kabine Toplantısı’nda sunulacak.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı aralık ayı ve yıl sonu enflasyon rakamları, milyonlarca memur ve memur emeklisinin zam oranını belirleyecek. Yıllık bazda enflasyon oranı yüzde 64,77, son 6 ay için ise yüzde 37,57 olarak açıklanmıştı. Bu doğrultuda, memurlar ve memur emeklilerine yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 37,57 zam yapılması kesinleşti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen düzenleme, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilecek olan refah payını içeriyor. Yüzde 37,57’lik zam oranının artırılmasına yönelik düzenleme, Kabine’nin incelemesinin ardından Meclis’e gönderilecek ve yasalaşmak için bekleyecek.

Rus turistlerin Samsun’a olan ilgisi devam ediyor: Kruvaziyer gemisi 6. kez Samsun limanına demirledi

Sıradaki haber:

Rus turistlerin Samsun’a olan ilgisi devam ediyor: Kruvaziyer gemisi 6. kez Samsun limanına demirledi