h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Ankara’da Yerel Yönetimlerde Dijital Dönüşüm ve Mesleki Eğitimleri Yeni Formatı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Ankara’da Yerel Yönetimlerde Dijital Dönüşüm ve Mesleki Eğitimleri Yeni Formatı Çalıştayı Gerçekleştirildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Yerel Yönetimlerde Dijital Dönüşüm ve Mesleki Eğitimleri Yeni Formatı" adlı bir çalıştay düzenledi. Bu çalıştaya büyükşehir ve ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları, KOBİ’ler, oda temsilcileri ve ulusal ve uluslararası resmi kurumlar katıldı. Çalıştayda kadınların geleceğin mesleklerinde iş sahibi olmaları teşvik edildi. Yerel yönetimlerde dijital dönüşümün önemi ele alındı. Çalışmanın amacı, istihdamı artırmak için önemli bir yol haritası sunmaktır. Proje, Avrupa Birliği'nin finansal desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yerel Yönetimlerde Dijital Dönüşüm ve Mesleki Eğitimlerin Yeni Formatı” başlıklı bir çalıştay düzenledi. Bu çalıştaya Türkiye genelindeki büyükşehir belediyeleri, ilçe belediyeleri, sivil toplum kuruluşları, KOBİ’ler, oda temsilcileri ve ulusal-uluslararası resmi kurumlar katıldı. Çalıştayın odak noktası, yerel yönetimlerde dijital dönüşümün önemi ve özellikle kadınların geleceğin mesleklerinde istihdam edilmesini teşvik edici çalışmalar oldu.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, çalıştayın sonuçlarının istihdamın artırılması için önemli bir yol haritası oluşturacağını vurguladı. Bozkurt, “Yerel Yönetimlerde Dijital Dönüşüm ve Mesleki Eğitimlerin Yeni Formatı” başlıklı çalıştayda, mesleki eğitimlerin ihtiyaçlara uygun bir şekilde dönüştürülmesi, kursiyerlerin iş bulma süreçlerine katkı sağlanması, geleceğin meslekleri olarak tanımlanan alanlarda kursların dijital dönüşüme uygun hale getirilmesi, kadınların istihdama katılımının artırılması ve kanuni düzenleme gibi önemli konuların ele alındığını belirtti.

Avrupa Birliği’nin finansman desteğiyle gerçekleştirilen bu proje kapsamında, yerel yönetimlerin dijital ve teknolojik dönüşümüne uygun olarak iş gücü becerilerinin geliştirilmesiyle istihdamın artırılması hedefleniyor.

Başkan Arısoy: “Birlikte çalışarak, hep birlikte başarı elde edeceğiz”

Sıradaki haber:

Başkan Arısoy: “Birlikte çalışarak, hep birlikte başarı elde edeceğiz”