h Dolar 34,2614 % 0
h Euro 37,0313 % 0
h Sterlin 44,5695 % 0.11
h Altın (Gr) 3.014,56 %-0,42
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • BUÜ öğrencilerine “Hedef Sıfır” konusu anlatıldı

BUÜ öğrencilerine “Hedef Sıfır” konusu anlatıldı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), iş sağlığı ve güvenliği alanında öğrencilerin bilgi seviyelerini artırmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği İnşaat Kazalarını Önleme Bölümü (ISSA) Başkanı Prof. Karl-Heinz Noetel'in katıldığı etkinlikte, iş sağlığı ve güvenliği programlarındaki öğrenciler ve kurum yöneticileri bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Prof. Dr. Muhammet Fatih Bilal Alodalı, etkinlikte yaptığı konuşmada, iş sağlığı ve güvenliği bilincinin artırılması gerektiğini vurguladı. Etkinlik, ISSA Başkanı Prof. Karl-Heinz Noetel'in programı ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bursa Uludağ Üniversitesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen özel bir programa ev sahipliği yaptı. Uluslararası Sosyal Güvenlik Kuruluşları Birliği İnşaat Kazalarını Önleme Bölümü Başkanı Prof. Karl-Heinz Noetel’in katıldığı etkinlikte, iş sağlığı ve güvenliği konusu ele alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Prof. Dr. Muhammet Fatih Bilal Alodalı, BUÜ İSG Koordinatörü Prof. Dr. Nurettin Yamankaradeniz, akademisyenler ve kurum yöneticilerinin de katıldığı etkinliğe, BUÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı’ndan öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Muhammet Fatih Bilal Alodalı, Türkiye’nin iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı açısından yeterlilik düzeyine sahip olduğunu belirtti ve tüm çalışanların 2025 yılından itibaren bu kanuna tabi olacağını vurguladı. Ancak sadece mevzuatın yeterli olmadığını, bu konunun bir kültür haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Alodalı, iş sağlığı ve güvenliği bilincinin çocuklardan başlayarak tüm öğrencilere aktarıldığını söyledi. İsmail Gerim, liderlik konusunun önemine değinerek, Bursa’da çeşitli etkinliklerle iş hayatının geliştirilmesine ön ayak olduklarını belirtti.

BUÜ İSG Koordinatörü Prof. Dr. Nurettin Yamankaradeniz ise öğrencilerin büyük bir ilgi gösterdiği etkinlikte, İnşaat Kazalarını Önleme Bölümü Başkanı Prof. Karl-Heinz Noetel’i konuk etmek istediklerini dile getirdi. Türkiye’deki hedefin sıfır iş kazası olduğunu vurgulayan Yamankaradeniz, üniversite olarak önemli projelere imza atıldığını belirtti.

Söz konusu program, teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Tarih İçinde Tarih Keşfediliyor

Sıradaki haber:

Tarih İçinde Tarih Keşfediliyor