h Dolar 34,0082 % -0.18
h Euro 38,0504 % -0.18
h Sterlin 45,3433 % 0.63
h Altın (Gr) 2.831,48 %1,03
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Alanya Belediyesi, geçtiğimiz bir yıl içerisinde 2 bin 300 kişiye ücretsiz diyetisyen hizmeti sağladı.

Alanya Belediyesi, geçtiğimiz bir yıl içerisinde 2 bin 300 kişiye ücretsiz diyetisyen hizmeti sağladı.

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Diyetisyen Birimi, 2023 yılında 2 bin 300 kişiye ücretsiz danışmanlık hizmeti verdi. Hedeflenen, vatandaşların sağlıklı kilo vermesi ve beslenmeyle ilgili hastalıkların önlenmesidir. Alanya Belediyesi, bu çalışmalarıyla halkın takdirini kazanmaktadır. Başkan Yücel, ücretsiz diyetisyen hizmetini vatandaşlar için bir öncelik olarak belirtti. Diyetisyenler, obezite problemleriyle başa çıkmak ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek için vatandaşlarına rehberlik etmektedir.

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından sunulan Diyetisyen Birimi, 2023 yılında 2 bin 300 kişiye ücretsiz danışmanlık hizmeti sağladı. Bu hizmet ile vatandaşların sağlıklı bir şekilde kilo vermesi ve beslenme ile ilişkili hastalıkları önlemesi hedeflenmektedir.

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 2023 yılında da toplumun tüm kesimlerine hitap eden çalışmalarıyla büyük beğeni kazandı. Sosyal Yardım İşleri’nin en popüler faaliyeti olan ücretsiz Diyetisyen hizmeti, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından 2014 yılında başlatıldı. Bu hizmet, Tosmur Ek Hizmet Binası’nda Diyetisyen Merve Kodal ve Saray Mahallesi Alanya Belediyesi Kadın Destek Merkezi’nde Diyetisyen Şule Yavuz Demir tarafından verilmekte olup, 2023 yılında toplamda 2 bin 300 vatandaş faydalandı.

Başkan Yücel, “Halkımıza faydalı hizmetler sunmak önceliğimiz” diyerek, kentte yaşayan vatandaşların huzur, refah, güvenlik ve sağlık durumlarına yönelik faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirtti. Yücel ayrıca, “Vatandaşlarımızı ücretsiz ve faydalı hizmetlerle mutlu etmeye çalışıyoruz. Vatandaşların sağlık açısından güçlü olmasını sağlayacak hizmetlerimize devam ediyoruz. Diyetisyen hizmetimiz de bunlardan biri olup, kilo ile ilgili sorunları önlemek ve obezite oranlarını düşürmek için vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Alanya Belediyesi Diyetisyeni Şule Yavuz Demir, hizmetin esas amacının obezite sorununa karşı bilinçlendirme yapmak, vatandaşların sağlıklı bir şekilde kilo vermelerini sağlamak ve beslenmeye dayalı hastalıkları kontrol altına almaktır. Demir ayrıca, “Amacımız sadece insanları zayıflatmak değil, aynı zamanda doğru beslenme konusunda da bilinçlendirme yapabilmek. Bilinçsiz ve dengesiz beslenme alışkanlıklarıyla kilo alma korkusuyla yapılan yanlış uygulamalara karşı vatandaşları bilgilendirmek ve spor yapmalarını teşvik etmek için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Lokman Hekim Van Hastanesi’nin Acil Servisi Modern İç Tasarıma Kavuştu

Sıradaki haber:

Lokman Hekim Van Hastanesi’nin Acil Servisi Modern İç Tasarıma Kavuştu