h Dolar 34,2634 % 0.01
h Euro 36,9883 % 0.01
h Sterlin 44,5163 % 0.06
h Altın (Gr) 3.032,32 %0,16
h BIST100 8.755,51 %-0,94
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Akdeniz Belediyesi, yeni asfalt plent tesisiyle enerji maliyetlerinden yüzde 40 tasarruf sağladı.

Akdeniz Belediyesi, yeni asfalt plent tesisiyle enerji maliyetlerinden yüzde 40 tasarruf sağladı.

Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi tarafından kurulan asfalt plent tesisinde son bir ayda 10 bin 679 ton sıcak asfalt üretildi. Tesiste yüzde 40 tasarruf sağlanırken, belediye aynı zamanda emisyon üretimini de kendi tesisinde gerçekleştirdi. Mahalle muhtarları yapılan hizmetten memnun olduklarını belirterek, asfalt sorununun çözüldüğünü ve belediyenin ihtiyaç duyulan tüm sokaklara asfalt dökeceğini ifade ettiler.

Mersin’in Akdeniz ilçesinde, Akdeniz Belediyesi’nin girişimleriyle hayata geçirilen asfalt plent tesisi, son 1 ayda 10 bin 679 ton sıcak asfalt üretti. Toplamda 370 kamyon sıcak asfalt üretilen tesiste, ton başına yüzde 40 tasarruf sağlandı. Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından belediyeye hibe edilen tesis, Kürkçü Mahallesi’nde faaliyet gösteriyor. Tesiste üretilen asfalt, belirlenen program dahilinde ihtiyaç duyulan mahallelere serilirken, aynı zamanda Akdeniz Belediyesi, emisyon üretimini de kendi tesisinde gerçekleştiriyor. 2022 yılında kurulan asfalt emisyon makinesiyle emisyon üretimini üstlenen ekipler, bu alanda önemli bir artış sağladı. Çalışmalar sonucunda belediyenin ton başına 9 bin lira civarında tasarruf yapması mümkün oldu.

Asfalt hizmeti hakkında değerlendirmede bulunan Siteler Mahallesi Muhtarı Nebi Akkağıt, 35 yıldır bu mahallede yaşadığını ve uzun süredir hizmet alamadıklarını belirtti. Kayyum döneminde hizmetlerin yavaş yavaş arttığını dile getiren Akkağıt, son dönemde Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa’nın çalışmalarının hızlandığını ve yolların asfaltlandığını vurguladı. Belediyenin kendi asfalt plenti sayesinde asfalt sorununun çözüldüğünü ifade eden Akkağıt, teşekkürlerini iletti.

Gündoğdu Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Ulusal ise 52 yıldır bu mahallede yaşadıklarını ve 3 dönemdir muhtarlık yaptığını belirtti. Akdeniz Belediyesi’nin kendi asfalt plenti sistemini kurmasının büyük bir avantaj olduğunu söyleyen Ulusal, artık asfalt ulaşımında sıkıntı yaşamadıklarını dile getirdi. Mahallelerinin asfalt çalışmalarının başladığını ve diğer sokaklarının da programa alındığını aktaran Ulusal, bu gelişmelerin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Kiremithane Muhtarı Ali Gülgen de belediyenin asfalt plent merkezinin olmasının avantajlı olduğunu söyledi. Mahallelerine de artık asfalt döküldüğünü ifade eden Gülgen, taşlı yollarda yaşanan sorunları asfaltın çözeceğini ve vatandaşlar için iyi bir gelişme olduğunu belirtti. İhtiyacı olan tüm mahallelere program dahilinde asfalt döküleceğini söyleyen Gülgen, Belediye Başkanı Mustafa Gültak başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Malatya’daki sorunlar, MÜSİAD Genel Merkezi’nde görüşüldü

Sıradaki haber:

Malatya’daki sorunlar, MÜSİAD Genel Merkezi’nde görüşüldü