h Dolar 35,2068 % 0.3
h Euro 36,7672 % 0.3
h Sterlin 44,3202 % 0.7
h Altın (Gr) 2.968,33 %1,32
h BIST100 9.724,50 %-0,42
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Üretim becerileri kazanarak iş hayatına adım atanların başarısını ve mutluluğunu yaşıyorlar

Üretim becerileri kazanarak iş hayatına adım atanların başarısını ve mutluluğunu yaşıyorlar

Tepebaşı Belediyesi'nin gerçekleştirdiği projeler ile engelli bireyler topluma dahil oluyor, üretiyor ve istihdam ediliyor. Engelliler Montaj Atölyesi'nde bugüne kadar 17 milyon 497 bin 177 ürün montajı yapıldı ve 177 özel birey eğitim aldı. İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi'nde eğitim alan 110 öğrenciden 18'i farklı kurumlarda istihdam edildi. EOSB Engelliler Montaj Atölyesi'nde ise 67 özel birey eğitim aldı ve 39'u diğer kurumlarda çalışmaya başladı. Çalışanlar mutlu olduklarını ifade ediyor ve projeyi destekleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a teşekkür ediyorlar.

Tepebaşı Belediyesi’nin Engelliler Montaj Atölyelerinde eğitim alan özel bireyler, hem üretim yapmayı öğreniyor hem de iş hayatına katılarak başarıyı yaşama mutluluğunu yaşıyorlar. Tepebaşı Belediyesi, engelli bireylerin topluma entegrasyonunu sağlamak, kendilerini geliştirmelerine ve özgüven kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Bu projelerden biri olan Engelliler Montaj Atölyesi, özel bireylerin eğitim alarak üretim yapmalarını ve istihdam edilmelerini sağlamak amacıyla hizmet veriyor. İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi iş birliği ile kurulan Engelliler Montaj Atölyesi, Türkiye’de tek ve birinci olarak faaliyet göstermektedir.

Engelliler Montaj Atölyelerinde çalışmaya başlayan özel bireyler, istihdam olanağı bulmak, üretim yapmak ve potansiyellerini kanıtlamak adına büyük başarılar elde etmektedir. İki merkezde bugüne kadar toplamda 17 milyon 497 bin 177 ürün montajı gerçekleştirilirken, 177 özel birey eğitim almış ve 57 öğrenci farklı kurumlarda istihdam edilmiştir. İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi’nde 110 öğrenci eğitim almış, 18 öğrenci başka kurumlarda istihdam edilmiş ve 7 milyon 500 bin adet parça montajı yapılmıştır. EOSB Engelliler Montaj Atölyesi’nde ise 67 özel birey eğitim almış, 39 öğrenci başka kurumlarda istihdam edilmiş ve toplamda 9 milyon 997 bin 177 adet parça montajı gerçekleştirilmiştir.

Montaj atölyelerinde çalışan özel bireyler, işlerinden memnuniyetlerini dile getiriyor. Cengiz Çakır, “Burada çok mutluyum. Günüm burada güzel geçiyor,” derken, Barış Genç, “Parçaları birleştiriyoruz. Buzdolabı parçaları ve profiller var. Burada mutluyuz. Arkadaşlarımızla sevgi dolu bir şekilde çalışıyoruz. Başkanımızı çok seviyoruz. Bu yeri kurdukları için kendisine çok teşekkür ederim,” şeklinde konuştu. Sinem Nur Fenar, “Burada kit ve motor kapağı gibi parçalar yapıyoruz. Günüm burada iyi ve mutlu geçiyor. Bu ortamı çok seviyorum. Çalışmak güzel bir duygu,” ifadelerini kullanırken, Nurevşan Kondu da “Burada kit, ocak sabitleme ve buzdolabı kapağı gibi işler yapıyorum. Günüm burada çok iyi geçiyor, mutluyum. Çalışmak güzel bir duygu. Çalışmayı çok istiyorum. Ahmet Ataç’a sevgilerimi ve öpücüklerimi buradan yolluyorum,” diye konuştu.

Pamukkale Belediyesi Sosyal Market, 15 bin kişiye yardım eli uzatıyor

Sıradaki haber:

Pamukkale Belediyesi Sosyal Market, 15 bin kişiye yardım eli uzatıyor