h Dolar 34,0168 % -0.15
h Euro 38,0225 % -0.15
h Sterlin 45,2343 % 0.44
h Altın (Gr) 2.826,87 %0,87
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Yurt dışında düzenlenen fuarın odak noktası Bodrum oldu

Yurt dışında düzenlenen fuarın odak noktası Bodrum oldu

Hollanda'nın Utrecht kentinde düzenlenen turizm fuarında Bodrum standı büyük ilgi gördü. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Tanıtma Vakfı yöneticileri, yarımadanın tanıtımını yapmak için çalışmalar yürüttü. Özellikle havayolu firmalarıyla görüşmeler yapılarak Hollanda'dan Bodrum'a uçuş sayısının artırılması amaçlandı. Başkan Aras, fuar boyunca önemli temaslar kurdu ve Türkiye Hollanda Büyükelçisi de Bodrum standını ziyaret etti.

Haberin İçeriği:

Hollanda’nın Utrecht şehrinde 10 ile 14 Ocak tarihleri arasında düzenlenen fuarda Bodrum standı büyük ilgi gördü. 2024’ün ilk yurt dışı fuarı olan etkinlikte, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından hazırlanan Türkiye standı içindeki Bodrum standı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Hollanda’nın en büyük turizm fuarı olan Utrecht Vakantiebeurs Turizm Fuarı’nda yer alan Bodrum standının yaklaşık 100 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aras ile Bodrum Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Galip Gür, fuar kapsamında Bodrum yarımadasının tanıtım çalışmalarını yürütüyor. Başkan Aras, fuarın profesyonel ziyaretçilere açık olan ilk gününde farklı seyahat acenteleri ve havayolu firmalarının temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum Otelciler Derneği Üyesi Ali Şir Şahin, Bodrum Tanıtma Vakfı Üyeleri, konaklama işletmesi temsilcileri ve turizmciler de fuara katılım sağladı. Özellikle havayolu firmaları ile Hollanda’dan Bodrum’a uçuş sayısının artırılması için görüşmeler yapıldı.

Fuara ilişkin yapılan görüşmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ahmet Aras, Bodrum’un köklü tarihi, kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleri ile her yıl hem yurt içinden hem de yurt dışından pek çok ziyaretçiyi kendine çektiğini belirtti. Kentin doğal güzelliklerinin yanı sıra spor ve kültürel aktiviteleri de bulunduğuna dikkat çeken Aras, Bodrum’un bu özelliklerini geniş kitlelere tanıtmak ve Hollanda’dan gelen turist sayısını artırmak adına çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Özellikle ulaşımın önemine vurgu yapan Aras, Hollanda’nın seyahat acenteleri ve havayolu firmaları ile yapılan görüşmelerin verimli bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Türkiye Fabrikası Tofaş’ta binlerce işçiyi etkileyen grev kararı duyuruldu.

Sıradaki haber:

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Türkiye Fabrikası Tofaş’ta binlerce işçiyi etkileyen grev kararı duyuruldu.