h Dolar 33,9957 % -0.22
h Euro 38,0316 % -0.22
h Sterlin 45,2948 % 0.55
h Altın (Gr) 2.833,67 %1,11
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Hülya’nın Hemşire Eşini Öldüren Kocasından Şaşırtıcı Savunma: “Ben Katil Değilim, Yanlış Anlaşıldım”

Hülya’nın Hemşire Eşini Öldüren Kocasından Şaşırtıcı Savunma: “Ben Katil Değilim, Yanlış Anlaşıldım”

Denizli’de 3 çocuk annesi Hülya Tortop'u öldürmekle suçlanan koca Murat Tortop'un davasında savcılık mütalaasını sundu. Cinayet zanlısının, mahkemedeki beyanında "Katil yaftası yedim" demesi dikkat çekti. Mütalaada, sanığın eşiyle alkol alıp tartıştığı, eşinin evden çıkmak istediğini, sanığın izin vermeyip 11 bıçak darbesiyle öldürdüğü belirtildi. Savcılık, sanığın kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve bir sonraki duruşmanın 14 Mart 2024'te yapılmasını kararlaştırdı.

Denizli’de 3 çocuğun annesi olan Hülya Hemşire’yi başında soda şişesi kırdıktan sonra 11 yerinden bıçaklayarak öldüren katil zanlısının davasında savcılık mütalaayı sundu. Sanığın mahkemede yaptığı beyan “Katil yaftası yedim” ifadesiyle dikkat çekti.

Denizli’nin Merkezefendi ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi’nde 18 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşen olayda, gece saatlerinde Murat Tortop, tartıştığı eşi Hülya Tortop’u 3 çocuğunun yanında başında soda şişesi kırdıktan sonra 11 kez bıçakladı. Cinayetin ihbarını yapan katil, olay yerine gelen ekipler tarafından gözaltına alındı. Anne hayatını kaybederken, katil zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mahkemede görülen duruşmada Murat Tortop SEGBİS aracılığıyla katıldı. Sanığın avukatı, maktul avukatı, yakınları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları da duruşmada hazır bulundu. Tanık ifadeleri alınırken, savcılık makamı mütalaasını sundu.

Sanığın tanıkları, çiftin sürekli kavga ettiğini ve maktulün sanığa sürekli hakaretlerde bulunduğunu belirtti. Çiftin severek evlendiği söylenirken, Hülya Tortop’un alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olduğu ve psikolojisinin bozuk olduğu ifade edildi. Sanık, çocuklarına baktığı için çalışamadığını ve eve geçim sağlamak için babasına ait eşyaları sattığını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları, sanığın indirim almak amacıyla aldatma iddiasında bulunduğunu belirtti. Tanıkların akrabalık bağı olduğu ve subjektif ifadeler verdikleri ifade edildi. Ayrıca, sanık ile maktul arasında daha önce koruma kararları alındığı ve şiddetin belli olduğu ifade edildi.

Maktul tanıkları, olaydan sonra eve girmek istediklerinde kapı kilidinin değiştiğini ve zorla içeri girdiklerini ifade etti. Olayın çocukların gözü önünde gerçekleştiği belirtilirken, sanığın kendini mağdur göstermeye çalıştığı söylendi. Ayrıca sanığın olaydan sonra kaçmaya çalıştığı ancak 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak ihbarda bulunduğu dile getirildi.

Sanık Murat Tortop, ifadesinde talihsiz bir olay yaşandığını ve 14 aydır ızdırap çektiğini belirterek, “Üç çocuğumu bir daha görmeyeyim ki yemin ederim, sürekli cani gibi gösteriliyorum. Ben böyle bir insan değilim” dedi. Sanık avukatı ise yazılı beyan vereceğini bildirdi.

Savcılık makamı, delillerin değerlendirilmesi sonucunda sanığın eşiyle alkol aldıklarını, tartıştıklarını ve sonrasında 11 bıçak darbesiyle öldürdüğünü belirtti. Mütalaada, “Sanığın öldürme kastıyla hareket ettiği, eşi kasten öldürme suçunun işlendiği sabit görülmekte” ifadeleri yer aldı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki celseyi 14 Mart 2024’te görme kararı verdi.

Otobüs şoförüne yer vermeyen saldırgan, camı yumruklayarak patlattı… İşte o anların görüntüleri!

Sıradaki haber:

Otobüs şoförüne yer vermeyen saldırgan, camı yumruklayarak patlattı… İşte o anların görüntüleri!