h Dolar 34,2540 % 0.39
h Euro 37,2001 % 0.39
h Sterlin 44,7352 % 0.72
h Altın (Gr) 2.988,24 %1,16
h BIST100 8.942,90 %-0,66
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Van Büyükşehir Belediyesi, Van’ı daha temiz bir şehir hâline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi, Van’ı daha temiz bir şehir hâline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu projelerle Van'ı temiz ve yaşanabilir bir kent haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Entegre Katı Atık Tesisi ile çöpten elektrik enerjisi üretilirken, çevreyi kirleten atıklar da toplanarak bertaraf ediliyor. Van Gölü'nü temizlemek amacıyla başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor. Ayrıca camii, mezarlık ve şehir genelindeki temizlik çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Van Büyükşehir Belediyesi, çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm farkındalığı oluşturmak için de çeşitli projeleri hayata geçiriyor.

Van Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında temiz ve yaşanabilir bir kent için büyük bir çalışma gerçekleştirdi. Çevre dostu belediyecilik anlayışıyla hareket eden belediye, birçok başarılı proje ve uygulamayla takdir topluyor.

Başarılı projelerden biri olan Entegre Katı Atık Tesisi sayesinde, çöplerin geri dönüşümü sağlanarak elektrik enerjisi üretiliyor. Bu projenin yanı sıra, çöp sorununun ortadan kalkması için aktarma istasyonları da kuruldu. Van Gölü’nün temizlenmesi için başlatılan çalışmalar ise hızla devam ediyor. Dip çamuru ve balçık temizliği çalışmalarıyla göl kirlilikten arındırılıyor. Ayrıca tıbbi atıkların güvenli bir şekilde bertaraf edildiği bir tesis de faaliyete geçirildi.

Van Büyükşehir Belediyesi ayrıca “Geri Dönüştür, Geleceği Değiştir” sloganıyla farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. Sıfır Atık Projesi kapsamında çevre farkındalığı oluşturmak amacıyla çöp kutuları dağıtılıyor. Mezarlıkların bakım ve onarımlarının yanı sıra kent estetiği ve yol genişletme çalışmalarına da özen gösteriliyor. Hafriyat ve inşaat yıkıntılarının kontrol altında tutulması için düzenli denetimler yapılıyor.

Van Gölü’nün korunması için derelerde ve sahil kısımlarında temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. Atık tutucu sistemleri sayesinde dere içerisine atıkların ulaşması önlendi. Ayrıca samancılar sitesinde çıkan yangının ardından temizlik çalışması yapıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü bu başarılı çalışmalarla temiz bir çevre ve yaşanabilir bir kent hedefliyor.

Şırnak’ta yolların kar nedeniyle kapanması sonucunda ulaşımı sağlanamayan 12 köy yolu, tekrar ulaşıma açıldı.

Sıradaki haber:

Şırnak’ta yolların kar nedeniyle kapanması sonucunda ulaşımı sağlanamayan 12 köy yolu, tekrar ulaşıma açıldı.