h Dolar 34,2596 % -0.01
h Euro 36,9694 % -0.01
h Sterlin 44,4826 % -0.02
h Altın (Gr) 3.028,40 %0,03
h BIST100 8.734,52 %-1,18
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • 25 yaşında gerçekleşti: Okuma hayaline kavuştu!

25 yaşında gerçekleşti: Okuma hayaline kavuştu!

Muş'ta yaşayan 25 yaşındaki bedensel engelli Esmanur Mengi, Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen usta öğretici Derya Yağmur sayesinde okuma yazma öğreniyor. Muş Valisi Avni Çakır'ın talimatlarıyla başlayan süreçte, Esmanur'un evinde özel eğitim veriliyor. Mengi, 4 hafta içinde okuma yazma öğrenerek büyük bir başarı elde etti. Vali Çakır, Esmanur'u evinde ziyaret ederek onun başarısını kutladı. Esmanur, kendini geliştirmek ve iş hayatına katılmak istediğini ifade ediyor.

Muş’ta yaşayan bedensel engelli 25 yaşındaki Esmanur Mengi, Muş Valisi Avni Çakır’ın talimatlarıyla Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen usta öğretici Derya Yağmur sayesinde okuma yazma öğrenme fırsatı buldu. Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan Mengi, yaşadığı zorluklar nedeniyle okula devam edemedi ve okuma yazma hayalini gerçekleştiremedi. Mengi’nin isteğini ileten Bedensel Engeliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz üzerinden Vali Çakır’a ulaşıldı ve bu sayede Mengi’nin evine bir öğretmen gönderildi. Esmanur, bir ay gibi kısa bir sürede okuma yazmayı öğrendi. Vali Çakır ve eşi Bahar Çakır, Esmanur’u evinde ziyaret ederek ona tablet ve okuma kitabı hediye etti. Vali Çakır, engelli bireylerin ve ailelerinin her zaman yanlarında olacaklarını belirterek, Muş’ta engellilerin toplumda daha görünür olmalarını ve daha aktif bir şekilde hayata katılmalarını hedeflediklerini söyledi. Esmanur, öğretmenini çok sevdiğini belirterek günde ortalama 4 saat ders çalıştığını ve okumak için kendini zorladığını dile getirdi. Usta öğretici Derya Yağmur ise Esmanur’un çok kısa bir sürede okuma yazma öğrendiğini ve bu süreçte sabır ve inancın çok önemli olduğunu vurguladı. Muş Bedensel Engeliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz da Esmanur’un kendisi ismini yazabildiğini ve dernek olarak engellilere eğitim vererek onları topluma kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Kastamonu Üniversitesi’nde öğrencilerin tasarladığı ahşap ürünler sergilendi

Sıradaki haber:

Kastamonu Üniversitesi’nde öğrencilerin tasarladığı ahşap ürünler sergilendi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.