h Dolar 34,0000 % 0.29
h Euro 37,8431 % 0.29
h Sterlin 44,9273 % 0.84
h Altın (Gr) 2.820,23 %0,39
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Aday öğrenciler SANKO Üniversitesi’ni ziyaret etti

Aday öğrenciler SANKO Üniversitesi’ni ziyaret etti

Gaziantep Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, SANKO Üniversitesi'ni ziyaret etti. Öğrencilere akademisyenler tarafından bilgilendirme yapıldı. Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nün amacı bireyin ve toplumun sağlığını korumak, iyileştirmek ve geliştirmek için diyetisyenler yetiştirmektir. Lab dersleri SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde uygulanmaktadır. Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ameliyathane Hizmetleri gibi farklı bölümler hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrencilere sosyal imkanlar, kütüphane ve laboratuvar hakkında da bilgi verildi.

Gaziantep Mehmet Emin Er Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, SANKO Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rehber öğretmenleri Ifakat Dikici, Sırma Tuğba Yurtsever ve Ömer Faruk Karadurmuş eşliğinde öğrenciler, üniversite kampüsünde bilgi edindiler. SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi (SBF) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Benan Semercioğlu, bölümün temel amacının bireylerin ve toplumun sağlığını koruma, iyileştirme ve geliştirmeye yönelik “diyetisyenler” yetiştirmek olduğunu söyledi. Semercioğlu, Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün müfredatında alanında uzman akademik kadro eşliğinde yürütülen laboratuvar derslerinin yer aldığını belirtirken, öğrencilerin uygulamalı derslerini SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde aldıklarına dikkat çekti. SBF Hemşirelik Bölümü’nden Arş. Gör. Mehmet Dündar da öğrencilere bölüme sayısal puanla girebileceklerini hatırlatarak, dört yıllık eğitim sonunda hemşire unvanı alacaklarını belirtti. Arş. Gör. Dündar, uygulamalı eğitimin önemine vurgu yaparken, SANKO Üniversitesi’nin son teknolojiye sahip laboratuvarlarına dikkat çekti. SBF Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Arş. Gör. Meltem Uzun ise fizyoterapistlik mesleğinin farklı özelleşme alanları ve geniş istihdam olanaklarına sahip olduğunu belirtti ve öğrencilerin bilimsel çalışmalar ve sosyal-kültürel faaliyetlerde yer alarak hem eğitimlerine hem de kişisel gelişimlerine katkıda bulunduklarını aktardı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Uygulama Sorumlusu Uzman Hemşire Nurcan Bağatur, öğrencilere Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programları hakkında bilgi verdi. Bağatur ayrıca, bu programları tamamlayanların tekniker unvanı aldıklarını ve hangi alanlarda çalışabileceklerine değindi. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sema Tavşancıl da öğrencilere sosyal imkanlar, puanlar, sıralamalar ve kütüphane hakkında bilgi verdi. Öğrenciler ayrıca SANKO Üniversitesi kütüphanesini de gezme fırsatı buldular ve Kütüphane Müdürü Fatih Furkan Gebel tarafından kütüphane hakkında bilgilendirildiler.

Amasya Üniversitesi, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı

Sıradaki haber:

Amasya Üniversitesi, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.