h Dolar 33,9942 % 0.28
h Euro 37,8773 % 0.28
h Sterlin 44,9487 % 0.86
h Altın (Gr) 2.821,62 %0,44
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Ağrı Valisi’nin Eşi Öğretmen Neslihan Gül Koç, Bir Kız Çocuğunu Daha Okula Kazandırdı

Ağrı Valisi’nin Eşi Öğretmen Neslihan Gül Koç, Bir Kız Çocuğunu Daha Okula Kazandırdı

Vali eşi Neslihan Gül Koç'un başlattığı "Okulum Beni Bekler" projesi, Ağrı'da okula gitmeyen çocukları tekrar eğitim hayatına kazandırmayı hedefliyor. Neslihan Gül Koç, Ağrı merkez ve ilçelerindeki öğrencileri ziyaret ederek ikna ediyor. Son olarak Balıksu Köyü'nde bir öğrenciyi ikna eden Koç, onu okula götürerek destek verdi. Proje sayesinde yaklaşık bin çocuk okula geri döndü. Koç, projenin amacının çocukları eğitime kazandırmak olduğunu belirtti.

Ağrı Valisi Mustafa Koç’un eşi olan öğretmen Neslihan Gül Koç, ‘Okulum Beni Bekler’ projesiyle ilgili güzel bir gelişmeye imza attı. Koç, okula gitmeyen bir kız çocuğunu daha ikna ederek okula dönmesini sağladı.

Ağrı Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İbrahim Çeçen Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Okulum Beni Bekler’ adlı proje, okula gitmeyen çocukların eğitimlerinin devam etmesini hedefliyor. Bu projenin koordinasyonunu yürüten Vali Mustafa Koç’un eşi olan öğretmen Neslihan Gül Koç, yaklaşık bin çocuğu tekrar okula döndürebildi.

Proje kapsamında Ağrı’nın merkezi ve ilçelerinde okula gitmeyen öğrencilerin durumunu takip eden Koç, öğretmenlerin ve yöneticilerin ikna edemediği öğrenciler ve velileri bizzat ziyaret ediyor. Son olarak Balıksu Köyü’ne giden Koç, burada 6. sınıf öğrencisi Evin Kaya ile görüştü. Uzun bir sohbetin ardından Koç, öğrenciyi okula dönmesi konusunda ikna ederek, onu sırasına oturttu. Koç, öğrenciye destek vermek amacıyla onun yanında durdu ve eğitimine katkıda bulundu. Kaya ailesi, çocuklarını tekrar okula döndüren Koç’a teşekkür etti. Evin Kaya’nın babası Cafer Kaya, kızının okula gitmek istemediğini ancak Vali Mustafa Koç’un eşi Neslihan Gül Koç’un ziyareti ve konuşması sayesinde ikna olduğunu ifade etti. Kaya, kızının eğitimine devam etmesini istediğini belirterek, “Vali hanımefendiye çok teşekkür ederiz. Bize büyük yardımı oldu. Kızımızı okula götürdü. Biz de onun okumasını istiyoruz. Umarım bundan sonra herhangi bir sorun yaşanmaz.” şeklinde konuştu. Koç ise yaptığı açıklamada, ‘Okulum Beni Bekler’ projesinin okula gitmeyen veya okuldan uzaklaşan çocukları eğitime geri kazandırmayı amaçladığını ifade etti. Bu proje sayesinde yaklaşık bin çocuğun tekrar okula döndüğünü belirten Koç, “Bu çocuklara sahip çıkmamız gerekiyor. Onların geleceği için eğitimleri çok önemli. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Hem öğretmenlerimiz hem yöneticilerimiz bu konuda büyük gayret gösteriyor. Ancak bazen öğrenciler ve veliler ikna olmuyor. İşte o zaman devreye giriyoruz. Bizzat kendimiz gidip konuşuyoruz. Genellikle başarılı oluyoruz. Bugün de Evin’i okula getirdik. İnşallah bundan sonra okulu düzenli olarak devam eder.” şeklinde konuştu.

Küçük Dokunuşların Büyük Hayallere Dönüştüğü Proje Tanıtımı Gerçekleşti

Sıradaki haber:

Küçük Dokunuşların Büyük Hayallere Dönüştüğü Proje Tanıtımı Gerçekleşti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.