h Dolar 34,2900 % 0.08
h Euro 36,9725 % 0.08
h Sterlin 44,4217 % -0.16
h Altın (Gr) 3.020,60 %-0,23
h BIST100 8.741,96 %-1,09
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Akdeniz Belediyesi’nin kursları, iş arayanlara büyük kolaylık sağlıyor.

Akdeniz Belediyesi’nin kursları, iş arayanlara büyük kolaylık sağlıyor.

Mersin Akdeniz Belediyesi Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi, grafik tasarım, web tasarım ve muhasebe kurslarıyla gençlere ücretsiz mesleki eğitim imkanı sunuyor. Kursları başarıyla tamamlayan gençler, iş bulma konusunda sorun yaşamıyor. Kursiyerlere hem teorik hem de uygulamalı eğitim verilen kurslarda, iş garantili bir şekilde eğitimler devam ediyor. Öğrenciler, aldıkları eğitimden memnun olduklarını belirtiyor ve belediye başkanına teşekkür ediyor.

Akdeniz Belediyesi Proje Eğitim ve Uygulamalı Merkezi, Mersin’in merkez ilçesinde mesleki eğitim hizmetlerine devam ediyor. Özellikle grafik ve web tasarım ile muhasebe kurslarına katılan gençler, ücretsiz eğitim alma imkanı buluyor ve kurs sonrasında kolaylıkla iş bulabiliyor.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olan Proje Eğitim ve Uygulama Merkezi, “Yetkin belgeli iş gücü, Akdeniz’in dinamik gücü” sloganıyla yeni dönem mesleki kurs ve eğitimlerine devam ediyor. Grafik tasarım, web tasarım ve muhasebe kurslarında toplamda 65 kursiyer eğitim alırken, bu kursları tamamlayanların en az yüzde 20’si hemen iş bulabiliyor. Kurslarda birbirinden farklı programlar eş zamanlı olarak verilmekte olup, hem teorik hem de uygulamalı eğitimler sunulmaktadır. İş garantili olan bu kurslarda kursiyerler büyük bir memnuniyetle eğitim aldıklarını belirtmektedir.

Kursiyerlerden Merve Çatık, aldığı eğitim hakkında şunları söyledi: “Kursu sosyal medyada gördüm ve başvurup mülakata katıldım. Kursa 11 Aralık 2023 tarihinde başladım. Başlangıçta böyle güzel ve faydalı bir kurs olacağını beklemiyordum. Sadece normal bir kurs gibi düşünmüştüm. Ancak burayı gördükten sonra çok etkilendim. Eğitimimiz çok güzel ve kaliteli şekilde ilerliyor. Eğitmenlerimize ve Belediye Başkanımız Mustafa Gültak’a çok teşekkür ediyoruz. Kursa başvururken tam olarak hangi konuların öğretileceğini bilmiyordum. Ben maliye mezunuyum ve bazı temel konuları tam olarak öğrenememiştim. Burada ise bu konuları pekiştirebileceğimi düşündüm. Ancak burada temelden başlayıp, ileri seviyeye kadar eğitim aldığımızı fark ettim. Dört farklı programı aynı anda öğreniyoruz ve gerçekten çok güzel bir şekilde ilerliyor.”

Web tasarım kursiyeri Nergiz Kahraman da kursa sosyal medya aracılığıyla başvurduğunu belirtti ve “Kursumuz 3. haftasında ve çok iyi ilerliyor. Tasarım programlarından bazılarını biliyordum, ama burada öğrenmediğim programlar için kursa katıldım. Her hafta yeni şeyler öğreniyoruz. Burada, web tasarımını baştan sona bir yazılımcı gibi kod yazarak öğreniyoruz. Kısacası, yazılımcılar nasıl iş yaparsa biz de öyle öğreniyoruz. Kursun ilerleyişinden çok memnunum. Hocalarımıza, koordinatörlere ve bize bu imkanları sunan Belediye Başkanımız Gültak’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Grafik tasarım kursiyeri İlayda Aygün ise iki haftada birçok konuyu eksiksiz olarak öğrendiğini belirterek, “Grafik tasarım konusunda temel bilgiye sahip olmak benim için lisede önemliydi. Bu eksikliği gidermek ve kendimi geliştirebilmek için kursa katılmayı düşündüm. Buraya başladıktan sonra doğru bir tercih yaptığımı anladım. Gerçekten her ders bize değerli bilgiler katarak ilerliyoruz. İmkanları sunan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Aydınlı gençler, Avrupa projesi sayesinde gelişimlerini katlıyor

Sıradaki haber:

Aydınlı gençler, Avrupa projesi sayesinde gelişimlerini katlıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.