h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Aksaray Lisesi ve Kültür Üniversitesi’ne Teknoloji ve Mühendislik Merkezi kuruluyor.

Aksaray Lisesi ve Kültür Üniversitesi’ne Teknoloji ve Mühendislik Merkezi kuruluyor.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Teknoloji Merkezi (TEKMER) kurmak için girişimlerde bulundu. Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), projeye 5,7 milyon TL destek sağlayacağını duyurdu. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, TEKMER'in Alanya'nın teknoloji alanındaki büyümesine katkı sağlayacağını belirterek, projenin heyecan verici olduğunu ifade etti. TEKMER, yazılım, medikal-biyoteknoloji ve makine-enerji alanlarına odaklanacak ve bölge girişimcilerine destek ve büyüme imkanı sunacak.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Teknoloji Merkezi (TEKMER) kurmak için KOSGEB’den 5,7 milyon TL destek aldı. ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ın başlattığı girişimler sonucunda maddi destek sağlandı. TEKMER, bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkı sağlamayı ve bölgesel kalkınmaya destek olmayı amaçlıyor. Rektör Türkdoğan, “Öğrencilerimizin projeleri ve fikirleri TEKMER’de hayat bulacak” dedi. TEKMER, yazılım, medikal-biyoteknoloji ve makine-enerji alanlarına odaklanacak ve yaklaşık 120 firmaya ev sahipliği yapacak. Merkez, akademisyenler, öğrenciler, yerel sanayiciler ve girişimciler için açık olacak. TEKMER’in amacı, küçük ve orta ölçekli işletmelere destek olmak ve bölgesel ekonomik büyümeye katkı sağlamaktır. KOSGEB’e destekleri için teşekkürlerini sunan TTO Müdürü Doç. Dr. Bertan Beylergil, projenin gerçekleşmesine katkı sunan herkese teşekkür etti.

Bakan Tekin ve eşi, hastanede karne sevinci yaşayan çocuklarla bir araya geldi

Sıradaki haber:

Bakan Tekin ve eşi, hastanede karne sevinci yaşayan çocuklarla bir araya geldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.