h Dolar 34,2704 % -0.03
h Euro 37,1042 % -0.03
h Sterlin 44,3982 % 0.11
h Altın (Gr) 2.993,85 %0,05
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Bursa’da 795 bin öğrenci, karne heyecanını yaşıyor

Bursa’da 795 bin öğrenci, karne heyecanını yaşıyor

Bursa'da 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi sona erdi ve yaklaşık 795 bin öğrenci karnelerini aldı. Karnelerin dağıtılmasıyla birlikte öğrenciler ve öğretmenler 15 günlük tatil sürecine girdi. Karnelerin dağıtıldığı törende büyükşehir belediye başkanı ve protokol üyeleri de hazır bulundu. Büyükşehir belediye başkanı çocuklara tatillerini iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Tatil sürecinde çeşitli etkinlikler düzenleneceği de bildirildi. Adalet Bakanı ve protokol üyeleri de çocuklara karnelerini dağıttı.

Bursa’da 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi sona erdi ve karneler dağıtıldı. İl genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören yaklaşık 795 bin öğrenci, karnelerini alarak 15 günlük tatile girdi.

Bursa’da 795 bin öğrenci ve 43 bin öğretmen, karnelerin dağıtılmasıyla birlikte tatil için sevinçli bir şekilde okullardan ayrıldı. İlk dönemin son gününde, Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu’nda düzenlenen törende Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu da öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Öğrencilerle sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, velilere çocuklarının yanında olmalarını, karnelerdeki notlar ne olursa olsun destek vermelerini tavsiye etti.

Tatili iyi değerlendirmeleri için tüm çocuklara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Umarım dinlenme fırsatı sağlayacakları ve ikinci yarıya daha hazırlıklı olarak girecekleri bir süreç olur. Bu süre zarfında emek veren, katkı sağlayan anne ve babalarımız başta olmak üzere değerli öğretmenlerimize ve eğitim camiasına içtenlikle teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz aracılığıyla çocuklarımızla ve gençlerimizle birlikte farklı etkinlikler düzenleyeceğiz. Tiyatral faaliyetler, çocuk sinemaları ve çocuklar için diğer eğlence ve aktivitelere internet ve sosyal medya üzerinden ulaşıp tatili verimli geçirebilirler” şeklinde konuştu.

Ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Vali Demirtaş, Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Bulanık ilçesinde binlerce öğrenci karne heyecanı yaşadı

Sıradaki haber:

Bulanık ilçesinde binlerce öğrenci karne heyecanı yaşadı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.