h Dolar 34,2811 % -0.03
h Euro 36,9885 % -0.03
h Sterlin 44,5101 % 0.04
h Altın (Gr) 3.036,02 %0,28
h BIST100 8.747,07 %-1,04
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • BUÜ mezunu öğretmen adaylarına köy okulu deneyimi sunuluyor

BUÜ mezunu öğretmen adaylarına köy okulu deneyimi sunuluyor

BUÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencileri, köy okullarında birleştirilmiş sınıf deneyimi yaşadı. Orhaneli ilçesindeki okullarda uygulama yapan öğrenciler, çalışma koşullarına hazırlıklı olmayı ve nitelikli eğitim vermeyi amaçladı. Atölyelerde çocukların sosyal ve duygusal becerilerini geliştirmeye yönelik etkinlikler yapıldı. Projenin gerçekleştirilmesine destek veren kurumlar, bu tür projelerin okullar ve öğrenciler için yararlı olduğunu vurguladı. Proje kapsamında öğretmen adaylarına gerçek bir köy öğretmenliği deneyimi yaşatıldı.

BUÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencileri, Orhaneli ilçesinde köy okullarında birleştirilmiş sınıf deneyimi yaşadı. Bursa Uludağ Üniversitesi ve Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) işbirliğiyle gerçekleştirilen bu uygulama, öğretmen adaylarının çalışma koşullarına daha hazırlıklı olmalarını ve daha nitelikli eğitim verebilmelerini amaçlıyordu.

BUÜ’lü öğretmen adayları, Orhaneli ilçesinde yer alan birleştirilmiş sınıf okullarında Prof. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu liderliğinde çeşitli atölyeler düzenledi. Bu atölyelerde, çocukların sosyal ve duygusal becerilerini geliştirmeye yönelik etkinlikler gerçekleştirildi. Ayrıca, öğretmen adayları veli ziyaretleri, köy muhtarı, imam ve köy ileri gelenleriyle görüşmeler yaparak köy ortamını tanıma fırsatı buldular.

Orhaneli Kaymakamı Muhammed Furkan, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, DAĞDER yöneticileri ve okul müdürleri, bu projenin Orhaneli’deki okullar ve öğrenciler açısından büyük yararlar sağladığını belirtti. Birleştirilmiş sınıflarda öğrenim gören çocukların tam katılım sağladığı bu projenin devam etmesini istediklerini dile getirdi.

Proje lideri Prof. Dr. Rüyam Küçüksüleymanoğlu, “KODA işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz bu programla, sınıf öğretmeni adaylarına gerçek bir köy öğretmenliği deneyimi yaşatmayı hedefledik” dedi. Öğretmen adayları ise teorik derslerin pratik uygulamasını gerçek köy ortamında yapmanın, birleştirilmiş sınıf uygulamalarını yerinde deneyimleyebilmenin meslek hayatlarına büyük katkı sağladığını ifade etti.

Murgem, yarıyıl tatilinde de öğrencilerin yanında kalıyor

Sıradaki haber:

Murgem, yarıyıl tatilinde de öğrencilerin yanında kalıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.