h Dolar 34,0168 % -0.15
h Euro 38,0225 % -0.15
h Sterlin 45,2343 % 0.44
h Altın (Gr) 2.826,87 %0,87
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Büyükşehir Belediyesi, orman köylülerine yangın eğitimi vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, orman köylülerine yangın eğitimi vermeye devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat Kırkkavak, Çaltepe ve Değirmenözü mahalleleri sakinlerine "Orman Yangınıyla Mücadele" eğitimi veriyor. Büyük Manavgat yangınından sonra başlatılan bilinçlendirme çalışmaları kapsamında, orman köylerindeki vatandaşlar yangınlarla ilgili bilgilendiriliyor ve önlemler hakkında bilinçlendiriliyor. Eğitimler, yangınların kontrol altına alınması ve gelecekteki felaketlere karşı hazırlıklı olunması amacını taşıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'ndaki görevliler, vatandaşlara yangınlarla mücadele konusunda bilgiler veriyor ve ev çevresinin temiz tutulmasının önemine dikkat çekiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat Kırkkavak, Çaltepe ve Değirmenözü mahalle sakinlerine “Orman Yangınıyla Mücadele” eğitimi verdi. Eğitimler, Türkiye’nin en büyük orman yangını olarak kabul edilen 2021 Manavgat yangınından sonra başlayan bilinçlendirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) iş birliğiyle yapılan protokol ile orman köylerindeki vatandaşlar, orman ve diğer açık alan yangınlarıyla ilgili bilgilendirildi. İlk eğitim Ahmetler Mahallesi’nde, ikinci eğitim ise Gökbük Mahallesi’nde gerçekleştirilmişti. Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu defa Kırkkavak, Çaltepe ve Değirmenözü mahallelerinde eğitimlere devam etti.

Eğitimlerde, yangını söndürmek kadar önceden alınması gereken önlemlerin de önemli olduğu vurgulandı. Yangınların yerleşim yerlerine sıçramaması için etkili yöntemler anlatıldı. Mahalle sakinleriyle yapılan fikir alışverişi ve verilen eğitimlerle gelecekteki yangın felaketlerine karşı daha hazırlıklı olunması hedefleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görevli itfaiye eri Kutluay Galip Kaya, “Yerel halkı bilinçlendirmeden yangınların önlenmesi zor. Vatandaşlara orman yangınlarını, risklerini ve yangın anında yapılması gerekenleri anlattık. Evlerin çevresinin temiz tutulmasının önemine de değindik. Halkımızı bilinçlendirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SUBÜ Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı’nda Yoğun İlgili İle Gerçekleşti

Sıradaki haber:

SUBÜ Üniversiteler Koordinasyon Toplantısı’nda Yoğun İlgili İle Gerçekleşti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.