h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Deprem Felaketiyle Sarsılan Hatay’da 398 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Deprem Felaketiyle Sarsılan Hatay’da 398 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Hatay'da bin 100 okulda 398 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, deprem sonrası yaşanan sorunları aşarak eğitim yuvalarının öğrencilerle buluşmasını sağladı. Vali Masatlı, karnelerini dağıtırken öğrencilere tatilde ne yapacaklarını sordu ve bazı öğrencilerin "uyuyacağız" cevabıyla tebessüm etti. Bu durum, depremin yaralarını saran Hatay'da eğitimin önemli bir etken olduğunu gösterdi. Hatay genelinde ise 398 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Hatay’da Deprem Sonrası Okullar Açıldı, Öğrenciler Karnelerini Aldı

Hatay’da depremin etkilerinin hala görüldüğü bir dönemde, bin 100 okulda 398 bin öğrenci tatil heyecanı yaşadı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın karneleri dağıtırken uyumak istediklerini söyleyen öğrencilerin esprili cevapları ise herkesi tebessüm ettirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda eğitim kurumları zarar gören Hatay’da, büyük bir çaba sonucunda 11 Eylül’de yüz yüze eğitime başlanmıştı. Eğitim yuvalarının tekrar öğrencilerle buluşması, veliler ve öğrenciler arasında büyük sevinç yaratmıştı. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, eğitim kurumlarındaki tamirat ve tadilat çalışmaları ile konteyner okulların hizmete alınması için büyük çaba harcamıştı. Şimdi ise öğrencilerin sömestr tatiline gireceği bu dönemde, karnelerini dağıttı. Vali Masatlı, Defne ilçesindeki Aşağıokçular İlkokulu’nda öğrencilere karnelerini dağıtırken, “tatilde ne yapacaksınız?” sorusuna gelen cevaplarla gülümsemelere neden oldu. Öğrencilerden birkaçının tatilde uyuyacaklarını söylemeleri, Vali Masatlı ve diğer katılımcıları tebessüm ettirdi. Bunun yanı sıra, Hatay genelinde 398 bin öğrenci, bin 100 okulda karnelerini almanın heyecanını yaşadı.

Vali Masatlı, Hatay’da 398 bin öğrencinin karnelerini aldığını belirterek, “Öncelikle 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemini tamamlıyoruz. Asırlık felaketi yaşayan bir coğrafyada, 11 Eylül tarihiyle beraber Sayın Cumhurbaşkanımız, Milli Eğitim Bakanımız ve diğer kamu kurumları ile birlikte hummalı bir çalışma gerçekleştirdik. Deprem sonucunda zarar gören eğitim tesislerimiz sadece can kayıplarıyla sınırlı kalmadı, aynı zamanda %30 oranında kullanılamaz hale gelmişti. Ancak biz 11 Eylül’de eğitim-öğretime başlamayı başardık. Şehrimizdeki bu hareketlilik, insanlarımızın eğitime olan ilgisini göstermektedir. 5 Şubat’ta 434 bin olan öğrenci sayımız, Haziran ayında 313 bine düşmüştü. Şu anda ise öğrenci sayımız 398 bindir. Bu sevindirici bir gelişme” şeklinde konuştu.

Kars’taki öğrenciler eğlenirken öğrenmeyi de ihmal etmiyor

Sıradaki haber:

Kars’taki öğrenciler eğlenirken öğrenmeyi de ihmal etmiyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.