h Dolar 34,1207 % 0.28
h Euro 38,0460 % 0.28
h Sterlin 45,3248 % 0.01
h Altın (Gr) 2.867,63 %1,37
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Deprem Riski Altındaki Bölgelerdeki Çocuklara Yarıyıl Tatilinde Özel Etkinlikler Düzenlenecek

Deprem Riski Altındaki Bölgelerdeki Çocuklara Yarıyıl Tatilinde Özel Etkinlikler Düzenlenecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremzedelerin çocukları için yarıyıl tatilinde motivasyon amaçlı etkinlikler düzenliyor. Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek atölye çalışmaları ve interaktif gösteriler ile depremin etkilerini unutturmak hedefleniyor. Yarıyıl tatili boyunca çocuklar çeşitli etkinliklerde eğlenecek, zekâ oyunlarından sahne gösterilerine birçok aktivite yer alacak. Ayrıca, çevre bilincini artırmak için geri dönüşüm ve atölye çalışmaları da düzenlenecek. Etkinlikler farklı ilçelerdeki konteyner kentlerde gerçekleştirilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesindeki çocukları yarıyıl tatilinde unutmadı. Bakanlığa bağlı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatilinde depremzede çocuklar için motivasyon amaçlı atölye çalışmaları ve interaktif sahne gösterileri düzenleyecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri sonrasında, bölgedeki çocuklara afetin etkilerini unutturmak için çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık, depremden etkilenen çocukları desteklemek ve motivasyon sağlamak amacıyla yarıyıl tatilinde atölye çalışmaları ve interaktif sahne gösterileri düzenliyor.

Zekâ oyunlarından sahne gösterilerine dolu dolu etkinlikler yer alacak

20 Ocak’ta başlayacak ve 27 Ocak’a kadar devam edecek yarıyıl tatili etkinlikleri kapsamında; çocuk konserleri, yüz boyama etkinlikleri, Karagöz-Hacivat gösterileri, ahşap zeka ve beceri oyunları, şişme oyun parkuru, tahta bacak ve dev koala maskot gibi oyunlar ile keyifli zaman geçirilecek. Etkinliklerin yanı sıra pamuk şeker ve patlamış mısır stantları da bulunacak. Aynı zamanda, çevre konusunda bilgilendirme sağlamak ve geri dönüşümün önemini eğlenceli bir şekilde öğretmek amacıyla atölye çalışmaları ve interaktif sahne gösterileri düzenlenecek.

Etkinlikler 20-27 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek

Etkinlikler, 20 Ocak Cumartesi günü Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde başlayacak ve 21 Ocak Pazar günü Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde, 22 Ocak Pazartesi günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde, 23 Ocak Salı günü Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu Havaalanı Konteyner Kent’te, 24 Ocak Çarşamba günü Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, 25 Ocak Perşembe günü Hatay Kırıkhan’da, 26 Ocak Cuma günü Osmaniye Merkez’de ve 27 Ocak Cumartesi günü Adana’nın Çukurova ilçesindeki konteyner kentlerde devam edecek.

*Not: Yorumlarınız için teşekkür ederiz. Kaynakçasız alıntılar yapmaya çalıştıkça, sadece genel olarak araştırmalar yapılır. Lütfen, herhangi bir gazeteci veya düşünürün adını veya işlerini doğruluk açılarından kullanmayın.

Bakan Göktaş, minik öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu

Sıradaki haber:

Bakan Göktaş, minik öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.