h Dolar 34,2851 % 0.07
h Euro 37,1185 % 0.07
h Sterlin 44,6644 % 0.08
h Altın (Gr) 3.063,32 %0,23
h BIST100 8.945,80 %0,42
a

EEYO’da Yapay Zeka Gündemi Ele Alındı

Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Meslek Yüksekokulu'nda "Üretken Yapay Zekâ ve Mimari Tasarım Eğitiminde Kullanımı" semineri düzenlendi. Seminerde, Mimarlık Doktora Programı öğrencisi Yüksek Mimar Merve Ünal, yapay zekanın günümüzdeki yaygın kullanımını ve chatGPT ve Midjourney gibi yapay zekâ araçlarını anlattı. Yapay zekanın mimarlık öğrencilerine nasıl yardımcı olduğunu vurgulayan Ünal, seminer sonunda uygulama ve soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Meslek Yüksekokulunda “Üretken Yapay Zekâ ve Mimari Tasarım Eğitiminde Kullanımı” konulu bir seminer düzenlendi. Seminer, EEYO Projeksiyon Odası’nda gerçekleşti ve konuşmacı olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Doktora Programı öğrencisi olan Yüksek Mimar Merve Ünal katıldı. Seminere, EEYO Müdürü Doç. Dr. Zehranur Kaya başta olmak üzere birçok kişi katıldı.

Yüksek Mimar Merve Ünal, konuşmasında yapay zekanın günümüzde yaygınlaştığına dikkat çekti. “ChatGPT” ve “Midjourney” yapay zekâ araçlarının en sık kullanılanlardan olduğunu belirten Ünal, Midjourney’in metinsel açıklamalardan görüntü oluşturan bir yapay zeka programı olduğunu ifade etti. Prompt adı verilen bazı metinsel içeriklerin kullanıcı taleplerine görsellere dönüştüğünü söyleyen Ünal, ChatGPT’nin ise doğal dil işlemi kullanan ve soruları yanıtlayabilen bir yapay zeka modeli olduğunu açıkladı. Yapay zekanın duyguları veya deneyimleri olmadığını ve ilk işlevinin insan benzeri metinler üretmek olduğunu vurguladı. Ayrıca Ünal, yapay zekanın mimari öğrencilerinin projelerinde yardımcı olduğunu belirtti.

Seminer, uygulama ve soru-cevap bölümlerinin ardından sona erdi.

Öğrenciler okullarında sinema aktivitesi düzenliyor

Sıradaki haber:

Öğrenciler okullarında sinema aktivitesi düzenliyor