h Dolar 34,2704 % -0.03
h Euro 37,1042 % -0.03
h Sterlin 44,3982 % 0.11
h Altın (Gr) 2.993,85 %0,05
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Erken ve Zorla Evliliklere Karşı Mücadele İçin Yeni Bir Farkındalık Projesi Başlatıldı

Erken ve Zorla Evliliklere Karşı Mücadele İçin Yeni Bir Farkındalık Projesi Başlatıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, çocuk yaşta erken ve zorla evliliklerle ilgili farkındalık ve bilgilendirme çalışması yaptı. Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile iş birliğiyle düzenlenen eğitimde, çocuk ve erken yaşta evliliklerin sebepleri ve çözüm önerileri ele alındı. Ayrıca kadın ve cinsel sağlığa ilişkin detaylı bilgilendirme yapıldı. Eğitimde, çocuk yaşta evliliklerin sağlık sorunlarına yol açtığı vurgulandı. Eğitimde, derneklerin kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmaları da anlatıldı. Kadınlara bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından çocuk yaşta erken ve zorla gerçekleşen evliliklere dikkat çekmek amacıyla bilgilendirici bir çalışma yapıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi ve Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Çocuk Yaşta Erken ve Zorla Evlilikler ve Kadın Sağlığı” eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitimde, Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Yüreğir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Eğitim Birimi personeli tarafından çocuk ve evlilik tanımları, erken yaşta ve zorla evlilikler, Türk Ceza Kanununda erken yaşta evlilik tanımları, dünyada ve Türkiye’de erken yaşta evlilikler, erken yaşta evliliklerin sebepleri ve çözüm önerileri gibi konular ele alındı.

Eğitim sürecinde Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi personeli tarafından ise kadın sağlığına ve cinsel sağlığa yönelik detaylı bilgilendirme yapıldı.

Eğitimlerde, çocuk yaşta evliliklerin ve ergen gebeliklerin anneler ve bebekler açısından birçok sağlık sorununa yol açabileceği vurgulandı. Bu sorunlar arasında, anne ve bebek ölümleri, düşük, erken doğum, zorlu doğumlar, bebeklerde büyüme geriliği, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ve doğum sonrası sorunlar bulunmaktadır.

Eğitim sürecinde ayrıca dernek yöneticileri tarafından yapılan çalışmalar ve Adana Kadın Yaşam Merkezi’nde sunulan hizmetler anlatıldı.

Son olarak, katılımcılara kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadın sağlığı ile ilgili broşürler dağıtıldı. Eğitim, soru-cevap etkinliği ile sonlandırıldı.

Siirtli öğrenciler, Gazzeli akranlarına destek için bir araya geldiğinde yaşanan duygusal anlar

Sıradaki haber:

Siirtli öğrenciler, Gazzeli akranlarına destek için bir araya geldiğinde yaşanan duygusal anlar

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.