h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Gençler, hem becerilerini geliştiriyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyorlar

Gençler, hem becerilerini geliştiriyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyorlar

Kartepe Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen KARMEK kursuna katılan kadınlar, dikiş becerilerini geliştirerek hem meslek öğreniyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Kursta kadınlara çeşitli kıyafetlerin dikimi öğretilirken aynı zamanda geri dönüşüm ve onarım çalışmaları da yapıyorlar. Kadınlar, eğitimler sayesinde satış amaçlı üretim yapmanın yanı sıra aileleri için de giysiler dikerek gelir elde edebiliyorlar. Toplamda 75 öğrencinin katıldığı kurs büyük ilgi görüyor.

Kartepe ilçesinde, kadınlar kendilerine hem meslek öğretme hem de ev ekonomisine destek sağlama fırsatı buldukları dikiş kurslarına katılıyorlar.

Kartepe Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KARMEK), kadınların yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı oluyor. Üretime ve geri dönüşüme teşvik amacıyla açılan kurs, kadınlara etek, gömlek, pantolon, ceket gibi kıyafetlerin dikim eğitimini sunmanın yanı sıra çocuk kıyafetlerinin dikimini de öğretiyor. Kadınlar, ayrıca eskimiş kıyafetleri onararak kullanım sürelerini uzatma imkanı da buluyorlar. Kadınlar, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ve ekibine sağladıkları imkanlar için teşekkür ettiler. Kursun detaylarını paylaşan Kartepe Belediyesi Giyim Kursu Öğretmeni Tuğba Deniz, “Kadınlarımıza temelden başlayarak eğitim veriyoruz. Fermuar dikimi gibi temel becerilerle başlayan kadınlarımız, etek, bluz, pantolon, pardesü, mont ve iç-dış giyim dikimi yanı sıra çocuk giyimini de öğreniyorlar. Şu anda 75 öğrencimiz 3 grupta eğitim alıyor. Kadınlarımız, hem aileleri için hem de satış amacıyla üretim yapabilmenin mutluluğunu yaşıyorlar” şeklinde konuştu.

Eskişehir’de şehitlere saygı duruşu yapıldı: İşte detaylar!

Sıradaki haber:

Eskişehir’de şehitlere saygı duruşu yapıldı: İşte detaylar!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.