h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Hakkari’de yapılan bilgi yarışması il finali tamamlandı

Hakkari’de yapılan bilgi yarışması il finali tamamlandı

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bilgi yarışmasının finali, Hakkari Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Yarışmada merkez ve ilçelerde birinci olan ortaokullar, 20 soruluk bir sınavda karşı karşıya geldi. Hakkari Yunus Emre Ortaokulu birinci olurken, ikinci Şemdinli Şehit Tahir Töre YBO ve üçüncü Çukurca Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu oldu. Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, yarışmanın amaçlarını ve organizasyona katkıda bulunanları teşekkür ederek açıklamalarda bulundu. Dereceye giren okullara ödüllerin verildiği etkinlik, birçok katılımcının ve Velilerin katılımıyla sona erdi.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eş zamanlı bilgi yarışmasının finali, yoğun bir katılımla Hakkari Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yarışmada, merkez ve ilçelerden birinci olan ortaokullar arasında mücadele yaşandı. Yarışma kapsamında temel dersler ve kültür-sanat alanında 20 soru soruldu ve Hakkari Yunus Emre Ortaokulu birinci oldu. Şemdinli Şehit Tahir Töre YBO ikinci olurken, Çukurca Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu ise üçüncülük elde etti.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, yarışmanın, öğrenciler arasında bilgi paylaşımını teşvik etmek ve yarışma kültürünü geliştirmek amacıyla organize edildiğini belirtti. Yılmaz, “Bu faaliyeti karne öncesi dönem sonu faaliyet haftasında gerçekleştirerek öğrencilerimizi motive etmeyi, onların çalışma azmini ve heyecanını artırmayı hedefledik. Bu geniş çaplı organizasyonda emeği geçen öğretmenlerimize, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Programın sonunda dereceye giren okullara ödülleri verildi. Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılım sağladığı etkinlik başarılı bir şekilde sona erdi.

İncirliova’da Eğitim Atölyeleriyle Yenileniyor

Sıradaki haber:

İncirliova’da Eğitim Atölyeleriyle Yenileniyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.