h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • İzmir’de Karne Heyecanı: 784 Bin Öğrenci Sevinç İçinde

İzmir’de Karne Heyecanı: 784 Bin Öğrenci Sevinç İçinde

İzmir'deki 784 bin 242 öğrenci, 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle karnelerini aldı. İzmir Valisi Süleyman Elban ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi tarafından verilen karnelerle birlikte öğrenciler, 15 günlük yarıyıl tatiline başladı. Veliler de çocuklarını okul çevresinde yalnız bırakmadı. Karnelerin dağıtılmasının ardından öğrenciler, tatilde dinleneceklerini ve aileleriyle vakit geçireceklerini belirtti. Yarıyıl tatili 2 Şubat Cuma günü sona erecek ve öğrenciler 5 Şubat'ta tekrar ders başı yapacaklar.

İzmir’de 784 bin 242 öğrenci, bugün 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle birlikte yarıyıl tatiline girdi. İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki milyonlarca öğrenci, karnelerini alarak 15 günlük tatilin keyfini çıkaracak. İzmir Valisi Süleyman Elban ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Balçova Asil Nadir İlkokulu’nda gerçekleştirilen karne töreninde öğrencilere karnelerini ve hediyelerini takdim etti. Karneleri alan öğrenciler, tatil boyunca aileleriyle vakit geçirecek, dinlenecek ve arkadaşlarını özleyecek. Karnelerini alacak olan veliler de heyecanlı bir bekleyiş içerisindeydi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, tüm okullarda gerekli önlemlerin alındığını ve öğrencilerin sosyal durumlarıyla birlikte akademik başarılarını da değerlendirmek gerektiğini belirtti. Öğrenciler ve veliler, dinlenme döneminden sonra ikinci dönemde daha başarılı bir süreç geçirmek için hazırlıklara başlayacak. Tatil süresince aileleriyle birlikte memleketlerinde vakit geçirecek olan öğrenciler, dinlenme fırsatı bulacak. Yarıyıl tatili 2 Şubat Cuma günü sona erecek ve öğrenciler 5 Şubat’ta tekrar okullarına dönecek.

Türkiye Diyanet Vakfı, ‘Sivil Toplum Okulu’ projesiyle dikkat çekiyor

Sıradaki haber:

Türkiye Diyanet Vakfı, ‘Sivil Toplum Okulu’ projesiyle dikkat çekiyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.