h Dolar 34,0745 % 0.15
h Euro 38,0958 % 0.15
h Sterlin 45,3050 % -0.07
h Altın (Gr) 2.835,13 %0,22
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Kendimize Türkçe’nin zenginliklerini öğreten proje

Kendimize Türkçe’nin zenginliklerini öğreten proje

Niğde'deki gençler, Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Diksiyon Kursu'na katılarak Türkçe dilinin zenginliklerini ve kullanılmayan kelimelerini öğreniyorlar. Bu atölyede, gençlerin kendilerini ifade etmeleri ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamaları amaçlanıyor. Ayrıca, 'Her Ay 50 Yeni Kelime Projesi' kapsamında unutulan Türkçe kelimeler gençlere yeniden öğretiliyor. Bu atölyede, konuşma teknikleri, ses eğitimi, konuşma kuralları ve beden dili gibi konularda dersler veriliyor.

Niğde’de gençler Türkçe dilinin zenginliklerini ve unutulan kelimelerin anlamlarını öğreniyorlar. Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Niğde Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Diksiyon Kursu, öğrencilere “Konuşma Sanatı ve Tekniği”ni öğretmeye devam ediyor. Gençler, diksiyon eğitimi yanında Türkçe dilinin zenginliklerini ve günümüzde pek kullanılmayan kelimelerin anlamlarını öğreniyorlar. Merkezde düzenlenen Diksiyon Atölyesi, gençlerin kendilerini doğru bir şekilde ifade etmelerini, daha etkili konuşmalar yapmalarını ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Diksiyon Atölyesi eğitmeni ve öğrencileri tarafından başlatılan “Her Ay 50 Yeni Kelime Projesi” ile gençler için hazırlanan Diksiyon Atölyesi Kelime Köşesi’nde, her ay unutulan veya az kullanılan 50 Türkçe kelime tekrar gündeme getirilerek gençlerin kelime dağarcıkları zenginleştirilmektedir. Atölyede ayrıca heyecanın kontrol altına alınması, nefes eğitimi, sesin etkili kullanımı, dil kuralları, akıcı ve anlaşılır konuşma gibi konular da öğretilmektedir.

Hırvatistan ve UNİCEF İşbirliğiyle Yapılan Okulun Resmi Açılışı Gerçekleştirildi

Sıradaki haber:

Hırvatistan ve UNİCEF İşbirliğiyle Yapılan Okulun Resmi Açılışı Gerçekleştirildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.