h Dolar 34,0745 % 0.15
h Euro 38,0958 % 0.15
h Sterlin 45,3050 % -0.07
h Altın (Gr) 2.835,13 %0,22
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Köyceğiz Ortaokulu öğrencileri sepet örme sanatını başarıyla öğreniyor.

Köyceğiz Ortaokulu öğrencileri sepet örme sanatını başarıyla öğreniyor.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde öğrencilere sepet örme sanatı öğretildi. Köyceğiz Ortaokulu Müdürlüğü, Mavi-Yeşil Okullar projesi kapsamında sepet örme ustası Hasan Ali Şimşek'i davet ederek öğrencilerin sepet örme sanatını öğrenmelerini sağladı. Şimşek, öğrencilere sepet örheme tekniklerini anlattı ve uygulamalı olarak yapmalarını sağladı. Bu sanatın unutulmaması için köklü geçmişi olan sepet örme sanatının öğretilmesi önem taşıyor. Sepet örme sanatıyla ilgili bilgiler, Hasan Ali Şimşek'in tecrübeleri ve amacının kültürel değerleri genç kuşaklara aktarmak olduğu belirtildi.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki bir okul, öğrencilere sepet örme sanatını öğretmek için adımlar attı. Gargı ve hayıt ağacından yapılan sepetler, geleneksel el sanatları arasında yer alıyor ve günümüzde hala eşya taşımak için kullanılıyor. Köyceğiz Ortaokulu Müdürlüğü, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Mavi-Yeşil Okullar projesi kapsamında sepet örme ustası Hasan Ali Şimşek’i okula davet etti ve öğrencilere sepet örme sanatını öğrenme fırsatı verdi. Hasan Ali Şimşek, öğrencilere sepet örme sanatının inceliklerini anlattı ve uygulamalı olarak sepet örmelerine olanak sağladı.

Hasan Ali Şimşek, küçük yaşlarda sepet örmeye başladığını belirterek, “Bu işe küçük yaşlarda başladım. Evlendikten sonra da bu mesleğimi sürdürdüm. Sepet örme tamamen bir el sanatı. İşten sonra sanatımı icra ederek çeşitli sepetler ördüm. İhtiyaç duyanlardan sipariş alarak hazırlarımı satarım. Hâlâ bu mesleği sürdürmekteyim” dedi.

Köyceğiz Ortaokulu Müdürü Coşkun Öztürk, unutulmaya yüz tutmuş sanatları yaşatmak amacıyla Hasan Ali Şimşek’i okullarında ağırladıklarını belirtti. Öztürk, “Sepet örme sanatımız, unutulmaya yüz tutmuş bir el sanatıdır. Şu anda Hasan amcamızın da dahil olduğu, bu mesleği icra eden 3-5 kişi kalmış durumda. Amacımız, kültürel değerlerimizden biri olan bu sanat dalını genç kuşaklara aktarmaktır. İçinizde yetenekli öğrenciler olduğunu biliyoruz. Bugün öğrendikleriniz bizim için bir örnek teşkil edecek. Daha sonra bu becerinizi geliştirmeniz için Hasan amcamıza ya da bize başvurmanızı istiyoruz. Bu mesleği unutturmamak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Özdemir: “Gençler Bizim Vazgeçilmezlerimizdir”

Sıradaki haber:

Başkan Özdemir: “Gençler Bizim Vazgeçilmezlerimizdir”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.