h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Liseli gençlere bilimsel araştırma yöntemleri öğretildi

Liseli gençlere bilimsel araştırma yöntemleri öğretildi

PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özen Yıldırım, MEB "Liselerde Bilim Uygulaması Projesi" kapsamında Denizli Erbakır Fen Lisesi öğrencilerine seminer verdi. Seminerde, bilimsel araştırmanın adımları, önemi ve sınırlılıkları, evren ve örneklem kavramları, veri toplama süreci ve bilim etiği konuları ele alındı. Seminere Denizli'deki Fen Liseleri ve Anadolu Liselerinden öğrenciler ve danışmanlık yapacak öğretmenler de katıldı.

PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özen Yıldırım, Denizli Erbakır Fen Lisesi öğrencilerine Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başlatılan “Liselerde Bilim Uygulaması Projesi” kapsamında bir seminer verdi. Seminerde “Bilimsel Araştırmada Usul ve Yöntemler” konusu üzerinde duruldu.

MEB’in hedeflediği bu projeyle ortaöğretim öğrencilerine bilimsel araştırma sürecini öğretmek ve ulusal ve uluslararası düzeydeki bilimsel araştırmalara katılmalarını desteklemek amaçlanıyor. Doç. Dr. Özen Yıldırım’ın semineri, bu hedef doğrultusunda Denizli Erbakır Fen Lisesi’nde gerçekleştirildi. Denizli’deki Fen Liseleri ve Anadolu Liselerindeki öğrenciler ile bu okullardaki projelerde danışmanlık yapacak öğretmenler de etkinliğe katıldı.

Seminerde, “Bilimsel araştırma nedir ve neden önemlidir? Bilimsel araştırmanın adımları nelerdir? Problem tanımlama, literatür tarama, araştırmanın amacı ve sınırlılıkları nelerdir? Araştırma türü nasıl belirlenir ve nasıl yapılır? Evren ve örneklem kavramları ne anlama gelir? Veri toplama sürecinde nelere dikkat edilmelidir?” gibi sorulara cevaplar arandı. Seminerde son olarak, bilim etiği konuları örneklerle katılımcılara aktarıldı.

Denizli Erbakır Fen Lisesi öğrencileri ve öğretmenler, Doç. Dr. Özen Yıldırım’ın bilgi ve deneyimlerinden faydalanarak bilimsel araştırmalara daha bilinçli ve etik yaklaşım sağlamayı amaçlayan bu seminerden faydalandılar.

Keçiören ilçesinde, Şule Yüksel Şenler Kütüphanesi faaliyete geçti

Sıradaki haber:

Keçiören ilçesinde, Şule Yüksel Şenler Kütüphanesi faaliyete geçti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.