h Dolar 34,1182 % 0.29
h Euro 38,0540 % 0.29
h Sterlin 45,3216 % 0.02
h Altın (Gr) 2.869,05 %1,42
h BIST100 9.920,76 %-0,55
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Minik öğrencilerin muhteşem geri dönüşüm defilesi büyüledi

Minik öğrencilerin muhteşem geri dönüşüm defilesi büyüledi

Diyarbakır’da geri dönüşüm bilincini yaymak amacıyla gerçekleştirilen bir etkinlikte, öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden yaptıkları kostümlerle düzenledikleri defile büyük ilgi gördü. Anaokulu öğrencileri, velilerinin yardımıyla ev ve okulda topladıkları atık karton, plastik malzemeler ve poşetlerden kostümler tasarladı. Süpermen, Batman, astronot, prenses gibi birçok kostümle podyuma çıkan öğrenciler, atıkların dönüşümüne dikkat çekerek çevre bilincini artırdılar. Eko-Okullar programı kapsamında düzenlenen etkinlikte, çocuklara çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir projeler hakkında bilgiler verildi. Proje, 181 öğrenci tarafından tamamlandı.

Diyarbakır’da, geri dönüşüm bilincini yaymak amacıyla çocukların velileriyle birlikte evde atık malzemelerden yaptığı kostümler, “Eko-Okullar” programı kapsamında düzenlenen defilede büyük bir hayranlıkla izlendi. Kayapınar ilçesinde bulunan özel bir okulun anaokulunda eğitim gören 4-5 yaş grubu öğrenciler, geri dönüşüm malzemelerini kullanarak ortaya çıkardıkları kostümleri sergiledi. Evlerden ve okuldan topladıkları atık karton, plastik malzemeler ve poşetlerle öğretmen ve velilerin yardımıyla hazırlanan kostümler, Süpermen, Batman, astronot, prenses gibi farklı karakterleri canlandırdı. 181 öğrencinin yer aldığı etkinlik, atıkların dönüşümüne dikkat çekmek amacıyla gerçekleşti. Okulun öğretmeni ve Eko-Okullar Koordinatörü Pelin Berrak, çocuklara çevre bilincini ve sürdürülebilir projelerle ilgili bilgileri aktarmayı hedeflediklerini belirtti. Projede çocukların velileriyle birlikte evde geri dönüşüme uygun malzemelerle kostüm tasarladıklarını ve ortaya çıkan kostümleri defilede sergilediklerini ifade etti. Eko-Okullar programının okul öncesi, ilköğretim ve ortaokullarda çevre bilinci ve sürdürülebilirlik eğitimi vermek amacıyla yapılan bir uygulama olduğunu belirten Berrak, böylece çocuklara daha güzel bir dünya ve Türkiye’de yaşama bilincini aktardıklarını dile getirdi. Eko-Okullar programının bir parçası olarak gerçekleştirilen geri dönüşüm defilesinin, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördüğü ifade edildi. Anaokulu öğrencisi Sercan Efe Kahraman ise projenin kendisi için çok eğlenceli olduğunu ve geri dönüşüm malzemelerinden kostüm yapmanın keyifli bir deneyim olduğunu belirtti.

Muş’tan havalanan proje, çocukların uzay yolculuğu rüyasını gerçekleştiriyor!

Sıradaki haber:

Muş’tan havalanan proje, çocukların uzay yolculuğu rüyasını gerçekleştiriyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.