h Dolar 34,2775 % -0.01
h Euro 37,0946 % -0.01
h Sterlin 44,4049 % 0.19
h Altın (Gr) 3.007,05 %0,49
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 2024-2028 Stratejik Planını Kamuoyuna Sundu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 2024-2028 Stratejik Planını Kamuoyuna Sundu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 2024-2028 Stratejik Planı'nı kamuoyuyla paylaştı. Plan, şeffaflık ve katılımcılık anlayışıyla kaynakların etkin kullanılmasını hedefliyor. Üniversite, tarım, gıda, nanoteknoloji, yenilenebilir enerji gibi alanlarda öncü olmayı ve bölgesel kalkınmayı desteklemeyi planlıyor. Ayrıca, araştırma odaklı bir üniversite olarak konumunu koruyacak. Rektör, planın hedeflere ulaşmasını temenni ederek, üniversitenin 2053 vizyonunu ifade eden planın daha ileriye taşımasını diledi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 2024-2028 Stratejik Planı kapsamında kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla stratejik yönetim anlayışını benimsemekte olduğunu duyurdu. Şeffaflık, ortak akıl ve katılımcılık prensipleri doğrultusunda hazırlanan plan, dört temel hedef ve 20 alt hedefe ulaşmayı hedeflemekte. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, tarım, gıda, nanoteknoloji, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir ve iklim dostu kampüs alanları gibi birçok alanda öncü bir konumda bulunmakta ve bu potansiyeli daha da ileriye taşımayı amaçlamaktadır.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 2023 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Hidrojen ve Yakıt Pilleri Alanında Uzmanlaşan Üniversite” unvanını kazanmıştır. Üniversite, araştırma odaklı bir üniversite olma tercihini sürdürme kararı almıştır. Stratejik Plan kapsamında, “Bölgesel kalkınma odaklı, öncelikli alanlarda uzmanlaşmış, topluma hizmette öncü ve yenilikçi bir üniversite olma” vizyonunu benimseyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, ortak akıl ve katılımcılık, akademik özgürlük, disiplinler arası çalışma kültürü, yenilikçilik, tarafsızlık ve hesap verebilirlik, sağlıklı, çevreye duyarlı ve güvenli yaşam, toplumsal sorumluluk, bölgesel ve ulusal kalkınmaya destek gibi temel değerleri benimsediğini açıkladı. 2024-2028 Stratejik Planında dört temel amaç ve 20 alt hedef belirlenmiştir. Enerji, tarım-gıda ve nanoteknoloji alanları, öncelikli alanlar olarak kabul edilmiş ve eğitim öğretim kalitesinin artırılması, uluslararası standartta bir araştırma üniversitesi olma, çevresel ve kültürel duyarlılık doğrultusunda toplumsal sorunlara katkı sağlama ve akıllı dönüşümün gerçekleştirilmesi konularında vurgular yapılmıştır.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, üniversitenin 2024-2028 Stratejik Planı’nda belirlenen dört temel amaç ve 20 hedefe en üst düzeyde ulaşmasını temenni ettiğini belirtti. Yeni dönem Stratejik Planının yönetim süreçlerinde kaynakların doğru ve etkin kullanılması ilkesine dayalı olarak hazırlandığının altını çizen Rektör Uslu, “Ülkenin 2053 vizyonunu yansıtan 12. Kalkınma Planı doğrultusunda hazırlanan 2024-2028 Stratejik Planı’mızın, ‘Anadolu’nun Yükseköğretim ve Bilimde Parlayan Yıldızı’ olan üniversitemizi daha da ileriye taşımasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Genç iletişim uzmanları yaratıcı projeleriyle rekabet etti

Sıradaki haber:

Genç iletişim uzmanları yaratıcı projeleriyle rekabet etti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.