h Dolar 34,1047 % 0.22
h Euro 38,0825 % 0.22
h Sterlin 45,3803 % 0.09
h Altın (Gr) 2.840,26 %0,40
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Karne öncesinde okullarda düzenlenen ‘dönem sonu etkinlik haftası’ heyecanı başlıyor

Karne öncesinde okullarda düzenlenen ‘dönem sonu etkinlik haftası’ heyecanı başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "dönem sonu faaliyet haftası", öğrencilerin yarıyıl tatili öncesinde sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılarak keyifli ve öğretici bir hafta geçirmelerini teşvik etmeyi amaçlıyor. Okullarda gerçekleştirilecek etkinlikler, öğretmenler ve öğrencilerin oluşturduğu heyet tarafından organize edilecek. Bu etkinliklerle öğrencilerin dil, hitabet, paylaşma, takım çalışması, bilim ve sosyal gelişim becerileri geliştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez yarıyıl tatiline geçmeden önce öğrencilere keyifli ve öğretici bir hafta geçirmelerini teşvik etmek amacıyla “dönem sonu faaliyet haftası” düzenleyecek. Yaklaşık 19 milyon öğrenci, 19 Ocak’ta 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatiline girecek ve karne alacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 15-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “dönem sonu faaliyet haftası”nda, öğretmenler ve öğrenciler tarafından organize edilecek etkinlikler düzenlenecektir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla hayata geçirilen bu uygulama sayesinde, öğrencilerin son haftayı sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklere katılarak geçirmeleri hedeflenmektedir. Öğrencilerin dil ve hitabet yeteneklerini geliştirmesi, yeteneklerini sergileme fırsatı bulması, paylaşmanın önemini kavraması, takım çalışmasının başarıdaki rolünü öğrenmesi, bilim aktiviteleriyle yeni deneyimler yaşaması, keyifli vakit geçirmesi ve okulun sadece akademik başarı için değil, sosyal gelişim için de bir fırsat olduğunu görmeleri amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, okul içinde öğretmenler ve öğrencilerden oluşan bir heyet tarafından organize edilecek etkinlikler, okul ve çevre şartları göz önünde bulundurularak planlanacaktır.

Bazı televizyon dizileri toplum yapısına ve dini değerlere zarar veriyor, Diyor Doç. Dr. Sait Yıldırım

Sıradaki haber:

Bazı televizyon dizileri toplum yapısına ve dini değerlere zarar veriyor, Diyor Doç. Dr. Sait Yıldırım

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.