h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Pamukkale Üniversitesi, Hukuk alanında Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasına katıldı.

Pamukkale Üniversitesi, Hukuk alanında Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasına katıldı.

Pamukkale Üniversitesi Hukuk alanı, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olarak belirlendi. "Alan Bazlı Yetkinlik Analizi 2023" raporuna göre, üniversitenin hacim ve kalite açısından üstün olduğu görüldü. Rapor, üniversitelerin araştırma alanlarındaki performanslarını karşılaştırmayı hedefliyor. Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi, güçlü akademik kadrosuyla ulusal ve uluslararası literatüre değerli eserler kazandırdığını belirtiyor. Hukuk alanında yapılan özverili çalışmalara teşekkür ediliyor.

“Pamukkale Üniversitesi, Türkiye’nin en iyi hukuk üniversiteleri arasında yer aldığı “Alan Bazlı Yetkinlik Analizi 2023” yılı raporunda açıklandı. Üniversitelerin araştırma alanlarının performanslarını karşılaştırmalı olarak değerlendirmeyi amaçlayan rapor, Pamukkale Üniversitesi’nin hukuk alanında hem hacim hem de kalite açısından en iyi bölgede olduğunu gösteriyor.
Rapor, hacim ve kalite göstergeleri temelinde yapılan analize dayanıyor. Çalışmada, üniversitelerin dünya çapında atıf alan yayın sayısı, akademisyenlerin araştırma verimliliği, Ar-Ge ve yenilik projelerinin niteliği, patentler tarafından atıf alan yayın sayısı, uluslararası iş birlikleri ve üniversitenin uluslararasılaşmasına katkı gibi 7 kalite göstergesi kullanıldı. Hacim boyutunda ise dünyadaki bilgi birikimine katkı, akademik değer oluşturan kritik kitlenin ilgili üniversitede yer alma payı, Ar-Ge ve yenilik proje hacmi, üniversitenin ilgili alandaki Türkiye’ye görece itibari odaklanma endeksi gibi 4 gösterge değerlendirildi.
Raporda yer alan verilere, Scopus veri tabanı ve SciVal programı kullanılarak Türkiye ve dünya için ayrı ayrı ulaşıldı. Hem ulusal hem de uluslararası projeler hesaba katılarak yapılan hesaplamalar sonucunda, yetkinlik seviyelerini gösteren grafikler raporda yer aldı. Sosyal ve Beşeri Bilimler Ana Alanı’nda yer alan “Hukuk” alt alanında Pamukkale Üniversitesi, Galatasaray, İstanbul, Ankara, Hacettepe, Koç, Bilkent gibi 21 üniversitenin bulunduğu en iyi bölgede kalite ve hacim bakımından yer aldı.
Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz, yaptığı açıklamada, 2018 yılında kurulan Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin hızla büyüdüğünü ve hukuk alanında önemli eserler kazandırdığını belirtti. Kabakçı Karadeniz, üniversitenin bu başarısında güçlü akademik kadro ve destekleyici çalışmaların önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Köy okulunu renklendirmek için üniversite öğrencileri bir araya geldi

Sıradaki haber:

Köy okulunu renklendirmek için üniversite öğrencileri bir araya geldi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.