h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Sakarya Üniversitesi’nde akademik kadro alımlarına ilişkin ortaya çıkan skandal iddialar

Sakarya Üniversitesi’nde akademik kadro alımlarına ilişkin ortaya çıkan skandal iddialar

Sakarya Üniversitesi'nde yapılan akademik personel alımlarıyla ilgili olarak adrese teslim başvuru şartları tartışma yarattı. İki ilanın şikayet üzerine iptal edildiği ve diğer ilanlarda benzer şartların bulunduğu ortaya çıktı. İptal edilen ilanlardan birinde "geleneksel Türk okçuluğu alanında çalışma" şartının yer alması da dikkat çekti. Üniversitenin konuyla ilgili açıklama yapmadığı belirtildi.

Sakarya Üniversitesi’nde skandal bir durum yaşandı: İlanlarda adrese teslim şartı!

Sakarya Üniversitesi, yeni akademik yılda yapacağı akademik personel alımları için ilan verdi. Ancak, ilanlarda adrese teslim başvuru şartları olduğu iddia edildi. Başvuru süreci dün sona erdi ve şikayetler üzerine iki ilan iptal edildi. Diğer ilanlarda ise benzer şartlar bulunmasına rağmen iptal edilmedi.

İptal edilen ilanlardan bir tanesinde ise dikkat çeken bir şart vardı. Eski Türk Dili Anabilim Dalı Profesör kadrosu için aranan şartlardan biri “geleneksel Türk okçuluğu alanında çalışmalara sahip olmak” şeklindeydi. Ancak bu şartlar, YÖK mevzuatına aykırı olduğu için ilanlar iptal edildi.

Üniversite yönetimi, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

ZBEÜ’de “Akademik Yükseltme ve Başarı Ödül Töreni” düzenlendi

Sıradaki haber:

ZBEÜ’de “Akademik Yükseltme ve Başarı Ödül Töreni” düzenlendi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.