h Dolar 34,2964 % 0.1
h Euro 37,0291 % 0.1
h Sterlin 44,4490 % -0.1
h Altın (Gr) 2.995,06 %-1,07
h BIST100 8.718,87 %-1,35
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Samsun’da 68 okul depreme karşı güçlendirildi, 31 okulda ise çalışmalar devam ediyor

Samsun’da 68 okul depreme karşı güçlendirildi, 31 okulda ise çalışmalar devam ediyor

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, deprem güçlendirmesi çalışmaları kapsamında 68 okulun güçlendirilmesinin tamamlandığını ve 31 okulda çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladı. İkinci dönem itibarıyla 5 okulda öğrencilerin güçlendirilmiş olarak eski okullarına geçeceği belirtildi. Sömestir tatili öncesi değerlendirme yapan Müdür Ağar, ulusal ve uluslararası projelerle verimli bir dönem geçirdiklerini vurguladı. Çok sayıda öğretmen ve öğrencinin yer aldığı Samsun'da, ikinci döneme dinlenmiş bir şekilde hazırlanılması tavsiye edildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, Samsun’da deprem güçlendirmeleri çalışmaları kapsamında 68 okulun güçlendirme işleminin tamamlandığını ve 31 okulun güçlendirme çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladı. Ağar, ikinci dönemde ise 5 okulda öğrencilerin güçlendirilmiş eski okullarına geçeceğini belirtti.

2023-2024 eğitim-öğretim yılı ilk döneminin son ders zilinin yarın çalacağı bilgisi verildi. Samsun’daki bin okulda 265 bin öğrencinin sömestir tatiline gireceği duyuruldu. Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, tatil öncesinde dönemi değerlendirerek, ulusal ve uluslararası projelerle verimli bir dönem geçirdiklerini ifade etti.

Samsun’a kazandırılan yeni eğitim binalarından ve deprem güçlendirme çalışmalarından bahseden Müdür Murat Ağar, “Okullarımızın daha güvenli hale getirilmesi ve öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim alabilmesi için yoğun bir çaba sarf ettik. Şu anda ilimizde yapımı devam eden 27 yeni okul binasının 22’sini tamamlayarak eğitim ve öğretime başlattık. Ayrıca, deprem güçlendirme çalışmaları kapsamında 68 okulumuzun güçlendirme işlemini tamamladık ve 31 okulumuzun çalışmaları hızla ilerlemekte. İkinci dönem itibarıyla 5 okulumuzda öğrencilerimiz güçlendirilmiş eski okullarına geçecekler. Bu süreç içinde okullarımızın temizliği, bakımı, inşaat süreçleri ve taşınma sürecini tamamlamak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu dönemi verimli geçirdiğimize inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulunan Müdür Ağar, yaklaşık 2 haftalık tatil süresince öğrencilerin dinlenmelerini ve aileleriyle sosyal etkinliklere katılmalarını önerdi. Ayrıca, öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini kazandırmak için yürütülen projelere aktif katılım çağrısında bulundu. Ailelere ise çocuklarının projelerde yer almalarını ve cesaretlendirilmelerini desteklemeleri çağrısı yapıldı.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Uslu, Çukurova Radyo’sunda röportaja katıldı

Sıradaki haber:

Çukurova Üniversitesi Rektörü Uslu, Çukurova Radyo’sunda röportaja katıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.