h Dolar 34,1168 % 0.29
h Euro 38,1301 % 0.29
h Sterlin 45,4440 % 0.3
h Altın (Gr) 2.865,62 %1,30
h BIST100 9.935,37 %-0,40
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Seçer, Veli Buluşması Etkinliğine Katıldı

Seçer, Veli Buluşması Etkinliğine Katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 7 bin öğrencinin Büyükşehir Belediyesi kurs merkezlerinde eğitim gördüğünü belirtti. Amacın, her çocuğun iyi bir meslek sahibi olmasını ve geleceğini kurabilmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Seçer, eğitimde fırsat eşitliğini öncelediklerini söyledi. Ayrıca, belediye olarak çocukların psikolojik ihtiyaçlarına da dikkat ettiklerini ve sosyal etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezlerinde eğitim gören 7 bin öğrenci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Seçer, her bir çocuğun iyi bir meslek sahibi olmasını ve geleceğini kurmasını amaçladıklarını belirtti. Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Veli Buluşması” etkinliğine katılarak ailelerle bir araya geldi. Mersin’in merkezinde bulunan toplam 7 Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde Liselere Geçiş Sistemi’ne (LGS) hazırlanan öğrencilerin velileri de buluşmada yer aldı.

Seçer, konuşmasında ailelerin en büyük önceliğinin çocuklarının mutluluğu olduğunu vurgulayarak, anne ve babaların çocukları için gece gündüz çalıştığını ifade etti. Ailelerin yetemediği durumlarda devletin yetişmesi gerektiğini belirten Seçer, belediyenin vatandaşların vergileriyle hizmet verdiğini dile getirdi. Seçer, “Bizler sizin yetemediğiniz yere yetmeye çalışıyoruz. Sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Eğitimli bir toplumun çocukları eğitmekten geçtiğini söyleyen Seçer, çocukların ileride ülkeye, vatana ve insana yarar sağlaması için iyi bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğini belirtti. 5 yıl öncesinde göreve geldiklerinde eğitime olan desteği ön plana çıkardıklarını hatırlatan Seçer, belediyenin bünyesinde birçok öğretmenin görev yaptığını ve eğitim alanında geniş kapsamlı çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Seçer, düşük gelirli vatandaşların çocuklarının da en iyi eğitimi alması gerektiğini vurgulayarak, belediyenin kurs merkezlerinde eğitim gören 7 bin öğrencinin iyi bir meslek sahibi olmalarını ve geleceklerini kurmalarını hedeflediklerini söyledi. Fırsat eşitliğini ön planda tuttuklarını belirten Seçer, geliri iyi olanların çocuklarının özel dershanelere gitme imkanı olduğunu ancak geliri düşük olan ailelerin de devletin desteğiyle en iyi eğitimi alması gerektiğini ifade etti.

Seçer, velilerle iletişimin önemine de değinerek ev ziyaretlerinin ve sürekli iletişim kurmanın önemli olduğunu belirtti. Ayrıca deneme sınavları, testler ve kaynak kitap desteklerinin yanı sıra çocukların sosyal hayatlarının canlanması için de etkinlikler düzenlediklerini dile getirdi. Başarıyı sadece notların yüksekliğiyle ölçmek yerine çocukların mutluluğunu ve huzurunu da önemsediklerini vurgulayan Seçer, çocukları anlamak gerektiğini ifade etti.

Deprem Riski Altındaki Bölgelerdeki Çocuklara Yarıyıl Tatilinde Özel Etkinlikler Düzenlenecek

Sıradaki haber:

Deprem Riski Altındaki Bölgelerdeki Çocuklara Yarıyıl Tatilinde Özel Etkinlikler Düzenlenecek

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.