h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Şırnak ilinde “Afet Bilinci ve İlk Yardım Eğitimleri” düzenlendi

Şırnak ilinde “Afet Bilinci ve İlk Yardım Eğitimleri” düzenlendi

Şırnak'taki tüm okullarda "Afet Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimleri" başladı. Şırnak Valisi Cevdet Atay, İl Milli Eğitim Müdürü İzettin Aydın ve AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek, Şehri Nuh Anaokulu'nda düzenlenen programda öğrencilere afet farkındalık ve ilk yardım eğitimleri verildi. Vali Atay, öğrencilere afet çantası, öğretici boyama kitapları ve puzzle dağıttı. AFAD Şırnak İl Müdürü İşlek, tüm okullarda afet farkındalık eğitimi verildiğini belirtti. Eğitimlerin amacı, afetlere karşı doğru davranışları öğretmek ve toplumda afet kültürünü oluşturmak.

Şırnak’ta eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden tüm okullarda, “Afet Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimleri” başladı. Şırnak Valisi Cevdet Atay, Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü İzettin Aydın ve AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek, Şehri Nuh Anaokulunda düzenlenen “Afet Farkındalık ve İlk Yardım Eğitimleri” programına katıldı. Vali Atay, programda öğrencilere afet çantası, öğretici boyama kitapları ve puzzle dağıttı.

AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek, burada yaptığı açıklamada, “Türkiye Afete Hazır Kampanyası” kapsamında, Şırnak ilinin merkezi, ilçeleri ve köylerinde, kurumlar, dernekler, STK’lar, anaokulları ve üniversiteler dahil olmak üzere tüm okullarda afet farkındalık eğitimlerinin verildiğini söyledi.

İşlek, başta deprem olmak üzere ülkemizde sık sık görülen afetlere karşı bireylerin doğru davranışları öğrenmesinin amaçlandığını belirtti. Amacın toplumda afet kültürünü oluşturmak ve afetlere müdahale yeteneğini geliştirmek olduğunu vurgulayan İşlek, bireylerden başlayarak tüm topluma ilk 72 saatte afete hazırlıklı olma kültürünü kazandırmak, bireylerde farkındalık oluşturmak, afetlere karşı alınacak temel önlemleri paylaşmak, doğru davranış şekillerini öğretmek ve uygulatmak, afet ve acil durum planlarının yapılmasına yönelik bilgilendirme yapmak, afet eğitimi alabilecek mekanları çoğaltmak ve erişilebilir hale getirmek, ülke genelinde afet eğitimlerini standartlaştırmak ve uluslararası organizasyonlardan elde edilen çalışmalardan yararlanmak gibi hedeflerin bulunduğunu ifade etti.

“Şırnak’ta ‘Afet Farkındalığı ve İlk Yardım Eğitimleri’ Veriliyor”

Sıradaki haber:

“Şırnak’ta ‘Afet Farkındalığı ve İlk Yardım Eğitimleri’ Veriliyor”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.