h Dolar 34,1137 % 0.28
h Euro 38,1365 % 0.28
h Sterlin 45,4143 % 0.22
h Altın (Gr) 2.862,83 %1,20
h BIST100 9.969,35 %-0,06
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Türk ve İslam Coğrafyasında Nazari Düşüncenin Tartışıldığı Sohbet, Yoğun İlgi Gördü

Türk ve İslam Coğrafyasında Nazari Düşüncenin Tartışıldığı Sohbet, Yoğun İlgi Gördü

Eskişehir Türk Ocağı'nda gerçekleşen 'Türk-İslam Dünyası'nda Nazari Düşünce' konulu sohbet etkinliği büyük bir ilgi gördü. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nden Murat Şamil Şen'in verdiği konuşmada, felsefe, bilim ve kültür farkı üzerinde duruldu. Konuşmanın odak noktası, İslam düşüncesinin en önemli kısmı olan 'Nazari Düşünce' üzerineydi. Katılımcılar arasında yoğun bir soru-cevap bölümü yapıldı ve etkinlik, Eskişehir Türk Ocağı Ocak Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Topal tarafından konuşmacıya bir şükran plaketi verilmesiyle sona erdi.

Eskişehir Türk Ocağı’nda düzenlenen ‘Türk-İslam Dünyası’nda Nazari Düşünce’ konulu sohbet etkinliği büyük ilgi gördü. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nden Murat Şamil Şen’in konuşmacı olduğu etkinlik, katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle takip edildi. Şen’in konuşmasında, felsefe, bilim ve kültür farkının üzerinde duruldu ve bilginin farklı katmanları arasındaki uyumun önemi vurgulandı. Ayrıca, İslam dünyasının ve Türkiye’nin tarihine dair üretilen bilginin kültüre dönüşmesi arasındaki aksaklıklar üzerine konuşuldu. Nazari düşüncenin geçmişi, bugünü ve metafizik ele alınışı da konuşmada ele alındı. Temel metafizik ekollerine olan farklılık ve ortaklıklar da değinilen konular arasındaydı. Konuşmanın sonunda çeşitli sorular soruldu ve cevaplandı. Eskişehir Türk Ocağı Ocak Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Topal, konuşmacıya şükran belgesi takdim etti.

Gastronomi eğitiminde yüksek kalite onaylandı: 6 yıllık eksiksiz akreditasyon

Sıradaki haber:

Gastronomi eğitiminde yüksek kalite onaylandı: 6 yıllık eksiksiz akreditasyon

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.