h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Uşak Üniversitesi ve SCÜ Arasında Erasmus İçin Önemli İşbirliği Protokolü İmzalandı

Uşak Üniversitesi ve SCÜ Arasında Erasmus İçin Önemli İşbirliği Protokolü İmzalandı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi arasında Erasmus+ Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu kapsamında protokol imzalandı. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, iş birliğini güçlendirmek için protokolü imzaladı. Protokol kapsamında öğrenci ve personel hareketliliği gerçekleştirilerek farklı kültürlerin deneyimlenmesi ve uluslararası çalışmalara olanak sağlanacak. Bu iş birliğiyle üniversitelerin eğitim kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ile birlikte Erasmus+ Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu kapsamında iş birliği yapmak için protokol imzaladı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız’ı ziyaret eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, iki üniversite arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda görüşmelerde bulundu. 2021 yılında imzalanan ve 2028 yılına kadar geçerli olan protokolü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Prof. Dr. Alim Yıldız imzaladı. Erasmus+ Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının programa katılarak diğer ülkelerle hareketlilik gerçekleştirmesini sağlayan bir fırsattır. Uşak Üniversitesi, Erasmus+ Yükseköğretim Alanında Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu’nun yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, protokol ile öğrenci, idari ve akademik personel hareketliliğinin gerçekleştirileceğini belirtirken, bu tür hareketliliklerin öğrencilere farklı kültürleri deneyimleme fırsatı sunduğunu ve akademisyenlere uluslararası çalışma imkanı sağladığını vurguladı. Bu tür protokollerin, üniversiteler arasındaki iş birliğini artırarak uluslararası düzeyde eğitim kalitesini yükseltmeyi hedeflediğini ifade eden Prof. Dr. Savaş, Uşak Üniversitesi olarak öğrenci ve personelin yurt dışına çıkması konusunda destek verdiklerini belirtti. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi iş birliği, uluslararası alanda daha güçlü bir eğitim ortamının oluşturulmasına katkı sağlayacak. Protokol imza töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Cumhuriyet Teknokenti’ni ziyaret etti ve burada yapılan Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Afyonkarahisar’da Sonbahar Sezonunun Etkinlikleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Sıradaki haber:

Afyonkarahisar’da Sonbahar Sezonunun Etkinlikleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.