h Dolar 34,1147 % 0.28
h Euro 38,1063 % 0.28
h Sterlin 45,3792 % 0.16
h Altın (Gr) 2.862,89 %1,20
h BIST100 9.926,18 %-0,50
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Uzman Psikolog Yılmaz, Tatilde Ebeveynlerin Ortak Karar Almasının Önemine Dikkat Çekiyor

Uzman Psikolog Yılmaz, Tatilde Ebeveynlerin Ortak Karar Almasının Önemine Dikkat Çekiyor

Uzman psikolog Çağla Yılmaz, ara tatil döneminde ebeveynlerin çocuklarıyla ortak kararlar alması gerektiğini belirtti. Karnelerin sadece başarı veya başarısızlık kıstası olarak değil, öğrenilen ve öğrenilemeyenler olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, tatil sürecinde çocukların desteklenmesi ve sorumluluklarının yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Çocuklarla vakit geçirmenin önemli olduğunu ve tatilin içini boş geçirmek yerine doğru programlanmış etkinliklerle doldurulması gerektiğini ifade eden uzman, çocukları akranlarıyla kıyaslamaktan kaçınılması gerektiğini ve onları kendi yetenekleriyle kabul etmenin önemli olduğunu vurguladı.

Uzman psikolog Çağla Yılmaz, ara tatil döneminde ebeveynlerin çocuklarıyla ortak kararlar alması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, her çocuğun kendine özgü becerileri ve karakteri olduğuna dikkat çekerek, çocukların sadece istedikleri başarı noktalarını zorlamak ve beklenti içinde olmak yerine, özgürlüklerine saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Ülke genelinde 2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona ermiş ve öğrenciler ara tatil için evlerine dönmüş durumda. Uzman psikolog Çağla Yılmaz, ebeveynlere çocuklarıyla tatil sürecini nasıl yönetmeleri konusunda uyarı ve önerilerde bulundu. Karnelerin alınmasıyla birlikte tatlı bir tatil heyecanının yaşandığını belirten Yılmaz, ebeveynlerin çocuklarıyla ortak kararlar almasını önerdi. Karneyi sadece başarı veya başarısızlık ölçütü olarak değerlendirmenin yanlış olduğunu dile getiren Yılmaz, çocukların öğrenebildikleri ve öğrenemedikleri konular üzerinden karneyle ilgili bir bakış açısı geliştirilmesini tavsiye etti. Tatil sürecinde, ders çalışmaya ihtiyaç duyan çocuklara destek olmak adına ders programları hazırlanabileceğini ifade eden Yılmaz, destek ihtiyacı olmayan çocuklara ise daha esnek bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini belirtti. Tatilin çocuklar için dinlenme ve eğlenme fırsatı olduğunu vurgulayan Yılmaz, çocukların sorumluluklarını da ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi. Öğrencilerin günlük düzenlerini korumaları, ödevlerini tamamlamaları veya okul sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, çocuklar için program seçenekleri sunmanın ve onların karar verme sürecine dahil etmenin önemine değindi.

Çocuklarla birlikte geçirilen vakitlerin önemine işaret eden Çağla Yılmaz, ebeveynlerin çocuklarıyla geçirdikleri zamanın onlara güven, sevgi ve değer kattığını ifade etti. Bazı çocukların arkadaşlarıyla vakit geçirmek isteyebileceğini belirten Yılmaz, bu isteği desteklemenin önemli olduğunu söyledi. Arkadaşlarıyla zaman geçirmenin, sosyal becerilerini geliştirmek, iletişim kurabilmek ve kendilerini kabul etmek gibi birçok kazanım sağladığını dile getiren Yılmaz, tatili boş geçirmek yerine içerisini doldurmanın önemine dikkat çekti. Her alandan doğru ve zamanlaması düzgün şekilde planlanmış aktivitelerin tatilin verimli değerlendirilmesine yardımcı olacağını belirtti.

Çocukları akranlarıyla kıyaslamanın zararlı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, bu tür eleştirilerin çocukların kişiliklerine zarar vereceğini vurguladı. Çocukları küçümsemek veya değer vermemek anlamına gelen bu tür eleştirilerden uzak durulması gerektiğini ifade eden Yılmaz, çocukların başarıları üzerinden değerlendirme yaparken olumlu bir dil kullanılması gerektiğini söyledi. Her çocuğun kendine özgü yetenekleri ve karakteri olduğunu belirten Yılmaz, çocukların potansiyellerini keşfedebilmeleri için özgürlüklerine saygı duyulması gerektiğini dile getirdi.

Honaz Belediyesi, Gündüz Bakımevinde Karne Sevinci Yaşandı

Sıradaki haber:

Honaz Belediyesi, Gündüz Bakımevinde Karne Sevinci Yaşandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.