h Dolar 34,1137 % 0.28
h Euro 38,1365 % 0.28
h Sterlin 45,4143 % 0.22
h Altın (Gr) 2.862,83 %1,20
h BIST100 9.969,35 %-0,06
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Yalova’da Mesleki Teknik Eğitim Çalıştayı Yoğun İlgiyle Gerçekleştirildi

Yalova’da Mesleki Teknik Eğitim Çalıştayı Yoğun İlgiyle Gerçekleştirildi

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mesleki Teknik Eğitim Çalıştayı düzenledi. Çalıştayda, mesleki eğitimin geliştirilmesi ve istihdam öncelikli hale getirilmesi için öneriler sunuldu. İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, eğitim ve işbirliğinin önemini vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, terörle mücadelede hayatını kaybedenleri anarak, güçlü bir Türkiye için iyi bir eğitim sistemi gerektiğini belirtti. Yalova Valisi Hülya Kaya ise sektörün kalifiye eleman ihtiyacına dikkat çekti. Çalıştayda, mesleki eğitimin geleceği ve sektör ile işbirliği konuları ele alındı.

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mesleki Teknik Eğitim Çalıştayı düzenledi. Çalıştay, mesleki ve teknik öğretimin önemini vurgulamak, mevcut durumu tespit etmek, mesleki eğitimi geliştirmek için fikir ve öneriler sunmak, Yalova’da mesleki ve teknik eğitimi istihdam öncelikli sürdürülebilir hale getirmek amacıyla gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, açılış konuşmasında eğitim, üretim ve istihdam kavramlarının birbirini beslediğini ve okul sektör işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Ülke genelinde 1 milyon 600 binden fazla öğrenci ve 130 binden fazla öğretmen ile 53 meslek alanında ve 114 meslek dalında hizmet veren Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitleri anarak, çalıştayın güçlü bir yapı oluşturmak için başlangıç olduğunu belirtti. Karagöz, gençlerin her alanda iyi yetiştirilmesi gerektiğini ve ülkenin milli duruşunu sergilemesini vurguladı.

Yalova Valisi Hülya Kaya ise çalıştayın kentin için önemine dikkat çekerek, işsizlik sorununa ve sektörün ihtiyaçlarına yönelik nitelikli eleman yetiştirme konusunda çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. Özellikle gemi inşaatı ve ön imalat sektöründe kalifiye elemana olan ihtiyacın önemli olduğunu belirtti.

Çalıştayda açılış konuşmalarının ardından oturumlar gerçekleştirildi.

AFAD, gönüllülerine arama kurtarma eğitimi sunarak destek oldu

Sıradaki haber:

AFAD, gönüllülerine arama kurtarma eğitimi sunarak destek oldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.