h Dolar 34,0862 % 0.2
h Euro 38,1366 % 0.2
h Sterlin 45,4834 % 0.36
h Altın (Gr) 2.846,05 %0,61
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Yaşlarına aldırış etmeyenler, okuma yazma öğrenme yolunda ilerliyor

Yaşlarına aldırış etmeyenler, okuma yazma öğrenme yolunda ilerliyor

Niğde’de Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslar sayesinde okuma yazma bilmedikleri için günlük hayatta zorluklar yaşayan kadınlar, okuma yazma öğrenerek bağımsız olmanın mutluluğunu yaşıyor. Kız çocuklarının okutulmaması ve küçümsenmeleri gibi nedenlerle okuma yazma becerisine sahip olamamış olan kadınlar, kurslar sayesinde hayat tecrübesi kazanıyor ve kendi işlerini hallediyor. Verilen eğitimlerle, insanların günlük işlerini yapabilmesi için temel okuma yazmanın önemi vurgulanıyor.

Niğde’de çeşitli sebeplerle okula gidemeyen kadınlar, Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslar sayesinde okuma yazma öğreniyor. Daha önce okuma yazma bilmeyen bu kadınlar, temel eğitimlerini tamamladıktan sonra işlerini bağımsız olarak yapabilmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Okuma yazma bilmemenin getirdiği zorluklardan bahseden Hanife Yıldızer (60), adeta cahil olarak damgalandığı için okumayı çok istediğini ifade ediyor. Çocukları ile ilgilenmek için okula gönderilmeyen Yıldızer, çarşıyı ve hesapları bilmediği için zorlanmış. Ancak şimdi okuma yazma öğrenerek kendini geliştirmek istiyor. Seher Kendirli (30), Halk Eğitim Merkezi’nde öğrendiklerini çocuklarıyla birlikte evde de pratik yaparak daha da ilerlettiğini söylüyor. Geçmişte hastane gibi yerlerde sorun yaşadığını ve sırasının geçtiğini fark etmediği için geri döndüğünü anlatıyor. Otobüse binerken hangi otobüse bineceğini karıştırdığından bahseden Kendirli, okuma yazma konusunda hevesli olduğunu ve bu yüzden kursa katıldığını dile getiriyor. İnayet Doğar ise kız çocuklarının okutulmadığını ve kendisinin de evlenince okumaya fırsat bulamadığını anlatıyor. Kız çocuğu olduğu için okuması yokmuş gibi küçümsendiğini aktaran Doğar, kurs sayesinde bu eksikliğini tamamlamak istediğini söylüyor. Hatice Önce (70), kendisini ezik hissettiğini ve kendi işlerini halledemediğini çünkü okuma yazma bilmediğini ifade ediyor. Köy yerinde kız çocuklarının okumasının gereksiz olduğunu düşünen insanların yanıldığını dile getiren Önce, artık günlük hayatta daha bağımsız ve rahat hareket edebilmek için okuma yazma öğrenmek istediğini belirtiyor. Temel Eğitim Programı Öğretmeni Cansu Öztürk ise bu kursların, okuma yazma bilmeyen insanların günlük hayatta daha bağımsız olmalarını sağlamak amacıyla düzenlendiğini söylüyor. Öztürk, yaşça büyük olan insanlara okuma yazma öğretmenin kendisinin de büyük bir tecrübe olduğunu belirtiyor. İnsanların kendilerini net bir şekilde ifade etmek ve çeşitli yerlere gittiğinde işlerini sorunsuzca halledebilmek için okuma yazma becerilerini kazanmalarının önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, yetişkinlerin en azından günlük işlerini yapabilmelerini amaçladıklarını kaydediyor.

Filistin’deki Olayları Doğru Öğrenen Bilge Nesil

Sıradaki haber:

Filistin’deki Olayları Doğru Öğrenen Bilge Nesil

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.