h Dolar 34,2835 % -0.01
h Euro 37,0626 % -0.01
h Sterlin 44,3573 % 0.04
h Altın (Gr) 3.001,29 %0,30
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Eğitim
  • Yüksek lisans ve doktora programlarına büyük destek: 750 bin TL!

Yüksek lisans ve doktora programlarına büyük destek: 750 bin TL!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, doktora ve yüksek lisans öğrencilerini bursla desteklemeye devam ediyor. Bu yıl 10 doktora ve 10 yüksek lisans tezi için toplamda 750 bin TL'lik destek sağlanacak. Lisansüstü tez desteği ile akıllı, dirençli ve sürdürülebilir bir şehir olan Bursa'nın gelişimine katkıda bulunulacak. Başvurular 15 Mart'a kadar yapılabilir. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, eğitime verdikleri destekleri yeni dönemde de sürdürdüklerini belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi doktora ve yüksek lisans öğrencilerine burs sağlamaya devam ediyor. BURSKOOP tarafından bu yıl da 10 doktora ve 10 yüksek lisans tezi için toplamda 750 bin TL destek verilecek.

Eğitimde önemli yatırımlara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine yönelik burs uygulamasını lisansüstü seviyeye taşıdı. BURSKOOP’un desteğiyle Türkiye genelinde “Akıllı Şehirler, Dirençli Şehirler ve Sürdürülebilir Şehirler” temaları altında yapılacak araştırmalara lisansüstü tez desteği sağlanabilecek. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Lisansüstü Tez Desteği ile ilgili alanlarda çalışan 10 doktora ve 10 yüksek lisans öğrencisi desteklenecek. Her bir doktora tezi için 50 bin TL, her bir yüksek lisans tezi için ise 25 bin TL destek verilecek. Bu uygulama ile Bursa’nın akıllı, dirençli ve sürdürülebilir bir şehir olması yönünde yapılan tezlere destek sağlanacak ve teşvik edilecek. Ayrıca program, lisansüstü araştırmacıların tezlerini tamamlamalarına ve kariyerlerine olumlu katkı sağlamalarına yardımcı olacak nitelikli çalışmaların ortaya çıkmasına destek olacak. Destek programı için başvurular, https://yarismalar.bursa.bel.tr adresinden 15 Mart Cuma günü saat 17.00’ye kadar yapılabilecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eğitime önem verdiklerini ve gençlerin başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yüksek lisans ve doktora öğrencilerine destek sağlamaya devam ettiklerini söyledi. Başkan Aktaş, “BURSKOOP aracılığıyla 10 doktora ve 10 yüksek lisans tezi için toplamda 750 bin TL destek vereceğiz” dedi.

Karne töreninde Türk Astronotun motivasyon mesajı akıllı tahtadan verildi

Sıradaki haber:

Karne töreninde Türk Astronotun motivasyon mesajı akıllı tahtadan verildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.