h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Ekonomi
  • Vergi adaletinin tesisi için çözüm: Çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı

Vergi adaletinin tesisi için çözüm: Çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı

Vergi Müfettişi Fatih Mustafa Olcay, vergi adaletinin sağlanması için dolaylı vergilerin dolaysız vergilerle uyumlu olması gerektiğini söyledi. Ayrıca, servet ve gelir vergilerinin artan oranda alınmasıyla çok kazananlardan daha fazla, az kazananlardan daha az vergi alınmasının önemli olduğunu vurguladı. Olcay ayrıca kayıt dışılık, kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadelede Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın büyük çalışmalar yaptığını ifade etti. Diğer konular arasında vergiye gönüllü uyum, enflasyon hedefi, AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) ve kripto varlıkların vergilendirilmesi yer aldı.

Vergi Müfettişi Fatih Mustafa Olcay, vergi adaletinin sağlanması için dolaylı vergilerin gayri safi milli hasıla içindeki payının artırılması gerektiğini belirtti.
Vergi Müfettişi Fatih Mustafa Olcay, kayıt dışılık, FATF (Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu), kara para aklama ve terörün finansmanı konularında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın attığı adımları değerlendirdi.
Olcay, vergiye gönüllü uyum ve vergi adaleti konusunda ise vergi bilincinin sağlanmasının önemine dikkat çekti. Kendisi, gelir vergileri ve servet vergilerinde artış yapılması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’de vergi adaletinin sağlanması için “çok kazanan çok, az kazanandan az” şeklinde vergi alınmasının önemli olduğunu belirtti.
Konuşmasında dijital ekonominin vergilendirilmesine de değinen Olcay, kripto varlıkların tanımının yapılarak mevzuata eklenmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin dijitalleşme alanında vergi düzenlemelerini yapması ve kripto varlıkların vergi altına alınması konusunda çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Elmalı’da 7 çiftçiye 210 çuval yem yardımı yapıldı

Sıradaki haber:

Elmalı’da 7 çiftçiye 210 çuval yem yardımı yapıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.